19/5 2022

Zorniger fik guld til Apollon: Mange var i chok

Alexander Zorniger har vundet mesterskabet med cypriotiske Apollon Limassol, men mange var chokerede over den tidligere Brøndby-træners spillestil i starten, fortæller Aleksandar Jovanovic.

Alexander Zorniger har vundet mesterskabet med cypriotiske Apollon Limassol, men mange var chokerede over den tidligere Brøndby-træners spillestil i starten, fortæller Aleksandar Jovanovic.

Europa League Kvalifikation

playoff
torsdag 17:00

APO

vs

OLY

Apollon Limassol har vundet sit første cypriotiske mesterskab i 16 år, og det var takket være den tidligere Brøndby-træner Alexander Zorniger.

Tyskeren blev ansat for et år siden i den cypriotiske klub og har ført dem frem til guldet, der blev fejret på behørig vis søndag aften.

Den tidligere AGF-målmand Aleksandar Jovanovic er fast mand mellem stængerne i Apollon, og han beretter om en temmelig vild mesterskabsfest over for bold.dk.

- Det er et kæmpe resultat for klubben, fordi der er gået 16 år siden sidste mesterskab, fortæller Jovanovic til bold.dk.

- Vi festede hele natten, og vi var først hjemme klokken 8 om morgenen. Det var vanvittigt. Det er en fantastisk følelse.

- Fansene løb ind på banen og rev tøjet af os. Vi festede i en time på banen sammen med fansene, det var helt utroligt.

- Om aftenen var vi sammen med vores familier på en natklub, hvor vi blev til klokken 7. Det var alle i klubben, der festede og fejrede mesterskabet.


Baneinvasion efter Apollon Limassols mesterskab. Privatfoto

Mange var chokerede over Zorniger
Jovanovic og Zorniger kendte hinanden på forhånd fra deres fælles tid i den danske Superliga - for henholdsvis AGF og Brøndby.

Tyskeren fik en svær start i klubben, men vendte hurtigt tingene på hovedet og har nu vundet de flestes hjerter.

- Jeg kendte ham fra vores tid i Danmark, men mange var overraskede over hans mentalitet. Han ændrede mange ting, og i starten var det svært, fordi det ikke gik så godt for holdet.

- Der var massiv udskiftning i truppen, og vi røg ud af Europa meget tidligt, men efterhånden blev det bedre, og så begyndte vi at vinde kampe, efter Zornigers ideer blev implementeret.

- Han har leveret en stor indsats, fansene elsker ham, og spillerne tror på ham. Sammen har vi skabt historie.

Zornigers krævende spillestil har dog givet visse udfordringer med de høje temperaturer på Cypern.

- Det er samme type fodbold, som han spillede i Brøndby. Han har lavet lidt om i formationen, også fordi temperaturerne er så høje hernede, så det er ikke lige så nemt med den høje intensitet og det høje pres.

- Mange var chokerede i starten, fordi det var svært med temperaturerne med mange pasninger og løb.

Zorniger var glad for Brøndby-mesterskab
Aleksandar Jovanovic medgiver dog samtidig, at Zorniger er en hård nyser at have som chef.

- Han er en hård træner, også over for spillerne. Men han ved, hvordan man er professionel, og han vil have, at vi er det samme. Han har høje krav til alle, men det handler jo om, at han gerne vil skabe resultater, og dem har vi fået.

Jovanovic fortæller desuden, at Zorniger nød at vinde mesterskabet med Apollon, efter guldet glippede for ham i Brøndby i 2018.

- Han festede fuldt ud med alle, både fans og spillerne. Han nød det meget, fordi presset havde lagt sig, efter han vandt mesterskabet. I Brøndby mistede han jo mesterskabet med få kampe tilbage, så titlen har været vigtig for ham.

- Vi har talt meget om dansk fodbold sammen, både om Brøndby og AGF. Zorniger var selvfølgelig meget glad, da Brøndby vandt titlen sidste år.

- Vi kan begge to godt lide Danmark, og dansk fodbold har virkelig på vej op.

Er Zorniger den bedste træner, du har haft i karrieren?

- Han er helt sikkert én af dem. Jeg kunne også godt lide én af dem, jeg havde i Spanien. Men Zorniger er i min top 2, helt klart, siger Jovanovic.


Aleksandar Jovanovic popper champagnen efter Apollon Limassols mesterskab. Privatfoto

Læs også

Zorniger og Jradi er cypriotiske mestre

Jradi: Zorniger var afgørende i Cypern-skifte

Zorniger henter Amini og tidligere FCN-talent

6 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0