23/1 2022

Ziyech-drømmemål grundlagde Chelsea-sejr

Søndagens London-lokalbrag i Premier League mellem Chelsea og Tottenham havde både nerve, fight og chancer. Det var værterne fra Chelsea, der kunne trække sig sejrrigt fra opgøret efter 2-0 på Stamford Bridge. Hakim Ziyech åbnede ballet med et klassemål kort inde i anden halvleg.

Søndagens London-lokalbrag i Premier League mellem Chelsea og Tottenham havde både nerve, fight og chancer. Det var værterne fra Chelsea, der kunne trække sig sejrrigt fra opgøret efter 2-0 på Stamford Bridge. Hakim Ziyech åbnede ballet med et klassemål kort inde i anden halvleg.

Premier League

23. runde
FT

CHE

2 - 0

TOT

47'
1 0
Hakim Ziyech
Mål
55'
2 0
Thiago Silva
Mål

På forhånd havde Antonio Conte udeladt rekordindkøbet Tanguy Ndombele, Dele Alli og Giovani Lo Celso, hvor de to første har været omtalt som mulige januar-transferemner, mens Lo Celso lod til at være bænket af Antonio Conte.

Kampen lagde ud med et med et par chancer til Chelsea, hvor både Romelu Lukaku og Hakim Ziyech nærmede sig Spurs-målet indenfor de første ti minutter, men det blev ikke til mål.

19 minutter inde i opgøret var der behov for et VAR-gennemsyn, og det var Tottenhams Matt Doherty, der blev tjekket for et rødt kort efter en stempling på Malang Sarrs ankel.

Det kastede hverken et gult eller rødt kort af sig, og kampen fortsatte.

Der var et par chancer til hvert hold, men ingen af dem blev rigtigt farlige indtil kort før pausen.

Fem minutter før tid lykkedes det nemlig Kane at få nettet til at blafre, men efter et VAR-gennemsyn blev det vurderet, at den engelske landsholdsangriber skubbede Thiago Silva i ryggen, og målet blev underkendt.

Dermed var der ingen mål før pausen at skrive hjem om i en ellers underholdende kamp.

Chelsea satte tempo efter pausen

Efter pausefløjtet skulle der sættes strips på Hugo Lloris mål, da der var blevet opdaget et mindre hul i nettet.

Hullet var ikke forårsaget af de mål, som ikke var faldet før pausen, men det var der råd for, og de kom efter bare to minutters spil.

Et flot opspil fra Callum Hudson-Odoi, der tog en imponerende tur på over en halv banelængde på venstreflanken, havnede hos Hakim Ziyech, og den marokkanske offensivsspiller skruede en følt afslutning op i det fjerne hjørne bag en chanceløs Lloris til 1-0.

Målet blev startskuddet for en god periode for Chelsea, som få minutter senere var tæt på at bringe sig i front fra Mason Mounts langskud, der sejlede få centimeter over.

2-0 målet kom alligevel, og det kom efter 55 minutters spil med Thiago Silva som målscorer.

Et indlæg fra Mason Mount landede i panden på Thiago Silva, og den brasilianske forsvarsveteran var på pletten med en afslutning, som Lloris ikke kunne komme til.

Udviklingen i kampen lagde pres på Tottenham for at producere chancer, og efter en times spil var det tæt på, at en nedfaldsbold til Steven Bergwijn gav en scoring, men Kepa reddede i Chelsea-målet.

Med 20 minutter igen var der ikke meget der tydede på, at Tottenham ville komme tilbage i opgøret, som Chelsea havde fået en komfortabel kontrol over.

Fem minutter før tid bragede Harry Kane et hovedstød afsted mod mål, men Kepa var på plads og parerede bolden.

Det blev ikke til mere i opgøret, som sikrede Chelsea tre vigtige point i toppen af Premier League, mens Spurs ikke formåede at bygge videre på den vanvittige comeback-sejr over Leicester i sidste uge.

Læs også

Chelsea-manager: Vi må fortsat undvære AC

Conte savner transfers: Håber klubben lytter

Rygtetid: Nice overvejer leje af Tottenham-kant

Tuchel før Spurs: Vi kan vores matematik

Conte: Lloris en af verdens vigtigste målmænd

59 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0