29/9 2022

VM-legende i DK: Kun Margrethe, Mette og jeg må røre pokalen

Frank Leboeuf fortæller til bold.dk, at han er pavestolt over at vise VM-trofæet frem i Danmark, og at det kun er ganske få personer, der må røre. 

Frank Leboeuf fortæller til bold.dk, at han er pavestolt over at vise VM-trofæet frem i Danmark, og at det kun er ganske få personer, der må røre. 

VM-trofæet er i Danmark for første gang nogensinde. 

Onsdag klokken 9.58 landede VM-trofæet i Kastrup Lufthavn, og med i flyet var den franske VM-legende Frank Leboeuf, der var med til at vinde turneringen i 1998. 

Frank Leboeuf er en del af en helt speciel klub af personer, der gerne må røre det eftertragtede trofæ. Faktisk er der kun to danskere, der kan få lov til det, fortæller Frank Leboeuf til bold.dk. 

- Den store belønning ved at vinde turneringen er, at man kommer til at røre VM-trofæet, som mange andre store spillere også har rørt ved. 

- Der er milliarder af mennesker, der gerne vil røre, men I må ikke røre det. Det er forbudt. 

- Det er kun jeres dronning, jeres statsminister og mig, der må røre ved trofæet. Der føler jeg mig virkelig vigtig. Men sådan er det. Kun cirka 400 spillere har i verdenshistorien rørt ved trofæet. 

- Men man må kun røre ved den, hvis man er et statsoverhoved, konge/dronning eller hvis man tidligere har vundet VM. Det siger også lidt om, hvor vigtig trofæet er, fortæller Leboeuf til bold.dk. 

EM, Supercup, FA Cup og den engelske ligacup er bare nogle af de mange trofæer, som Frank Leboeuf har været med til at vinde. 

Alligevel er det VM-sejren i 1998, der klart betyder mest i franskmandens karriere. 

- Jeg har vundet mange store trofæer i min karriere – heriblandt EM i 2000. Men når man får lov til at røre VM-pokalen, så er det helt, helt vildt. 

- Hver gang jeg ser pokalen, så får jeg lyst til at græde, for det har ændret mit liv. 

- Når jeg dør, så skal der på min gravsten stå ”Frank Leboeuf, VM-vinder”, for så vigtigt er det trofæ, fortæller han til bold.dk. 

Frank Leboeuf har en lang karriere bag sig, og størstedelen af den har han brugt i Chelsea, hvor han står noteret for 197 kampe og 23 mål. 

Derudover har Leboeuf spillet 50 landskampe for Frankrig, hvor han var med til at vinde VM i 1998 og EM i 2000. 

bold.dk ville gerne have hørt VM-ambassadøren Frank Leboeuf om de kritisable forhold i forbindelse med afholdelsen af slutrunden i Qatar, men det ønskede han ikke at kommentere. 

Læs også

Fodboldfans kan komme til VM uden vaccinationskrav

Qatar langer ud efter Danmarks sorte VM-trøje

Hummel afslører skjult budskab i ny dansk VM-trøje

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0