17/4 2021

VFF lejede tre for Lunds skyld: Det siger alt

Viborg lejede tre forskellige målmænd på halvandet år, fordi de ventede på, at unge Lucas Lund blev klar efter sin korsbåndsskade. Nu vil han betale klubben tilbage.

Viborg lejede tre forskellige målmænd på halvandet år, fordi de ventede på, at unge Lucas Lund blev klar efter sin korsbåndsskade. Nu vil han betale klubben tilbage.

1. Division Oprykningsspil

29. runde
I dag 17:00

VFF

vs

SIF

Der var store forventninger til dengang 19-årige Lucas Lund, som i august 2019 var udpeget som ny førstekeeper i Viborg under nytilkomne Jacob Neestrup.

I de fire første kampe i 1. division lukkede han da heller ikke mål ind, men i en udekamp mod Skive gik det galt for den unge målmand.

Lund pådrog sig en korsbåndsskade, og sæsonen var forbi, før den knap var begyndt for den lovende keeper.

- Min fysioterapeut Lars Møller sagde noget vigtigt til mig i bilen på vej hjem efter Skive-kampen, hvor jeg blev skadet, fortæller Lucas Lund til bold.dk.

- 'Det her kan vise sig at være en ret stor gave, hvis knæet ellers vil holde fremover', sagde han, og jeg må give ham ret i, at man bare lærer nogle helt specielle ting, når man ryger ud over kanten med en langtidsskade.

Lejede tre keepere for Lunds skyld
Viborg gjorde klart over for Lund, at han var fremtidens mand i klubben, og derfor hentede de ikke en permanent løsning som målmand.

I stedet nåede de at leje tre forskellige målmænd - Ellery Balcombe og Patrik Gunnarsson i Brentford samt Brandon Austin - indtil Lund i dette forår var klar til comeback.

- Klubben var ærlig fra start af og sagde, at de troede på mig, og det gjorde min motivation efter at komme tilbage endnu større, siger Lund.

- De tilvalg, de har gjort på grund af mig, i form af at leje tre forskellige keepere, siger jo alt. De kunne lige så godt have hentet en fast keeper og skrevet tre år med ham, da jeg blev skadet.

- Men det gjorde de ikke, og derfor føler jeg, at skylder klubben meget. Det vil jeg gerne betale tilbage med nogle stærke præstationer.

- Staben har givet utroligt meget af dem selv, også bare tid af deres privatliv på grund af mig, og det er jeg sindssygt taknemmelig for.

Lærerigt når livet gør ondt
Lucas Lund er i dag 21 år, men han føler sig faktisk en del ældre, fordi skadesperioden har modnet ham.

- Jeg føler mig ikke kun som en 21-årig. Jeg har lært en masse om mig selv, og man lærer at filtrere i de mennesker og ting, der betyder noget for én.

- Det er med at sætte pris på nuet og elske det, man går og laver. Livet er for kort til at bruge tid på noget, man ikke har lyst til.

- At få taget sin hverdag fra sig på et splitsekund er egentlig ret skræmmende. Man finder ud af, hvor hurtigt ens liv drastisk kan ændre sig, for det gik jo også ud over mit privatliv.

- Det er jo fodbold, man er vant til at stå op til, og det blev vendt på hovedet. Alt har ikke været en lyserød sky, og jeg har også haft nedture, som ufrivilligt er gået ud over kæreste og familie.

- Det har ikke altid været lige sjovt for dem at stå ved siden af mig, men de har været der gennem hele forløbet, og det har jeg været sindssygt glad for.

Som langtidsskadet får man nogle egenskaber, man ikke kan træne sig til, mener Lund.

- Man får en selvstændighed og en selvdisciplin, som man ikke bare får, med mindre man nogle gange kommer derud, hvor det gør lidt ondt.

- Det har sat tingene meget i perspektiv for mig, og jeg har lært at sætte pris på de små ting, både på og uden for banen.

- Nu går jeg vist forrest ud til træning, når det hagler og sner, for man sætter pris på selv de sure dage, siger Lund med et smil.

Har nørdet med kroppen og psyken
Når man ikke kan træne, som man plejer at gøre, må man jo finde på noget andet, og Lucas Lund har udnyttet skadespausen til at gå i dybden med krop og sind.

- Jeg har haft tid til at nørde med min krop og min mentale tilstand. Det har man ikke i samme grad tid til i en travl fodboldhverdag, hvor man kun har fokus på den kommende kamp i weekenden.

- Derfor er jeg glad for den udvikling, jeg har gennemgået fysisk og psykisk. Jeg føler mig meget mere fit end før skaden, og jeg føler en langt større modenhed og udstråling på banen.

Lucas Lund har nu stået de første syv kampe i foråret, og han nyder bare at gøre det, han allerhelst vil.

- Det er jo mit job ikke at lukke mål ind, og det er da gået meget godt. Jeg er bare glad for at være tilbage nu og spille hver weekend, slutter Lucas Lund.

Viborg forlængede i september sidste år kontrakten med Lucas Lund, mens han genoptrænede, og den løber frem til udgangen af 2023.

Læs også

Talentfuld hollænder er åben for VFF-fremtid

Viborg i vild stime: Har udnyttet bred trup

VFF-profil: Friis har forfinet Neestrup-koncept

2 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0