26/11 2019

Verhagen prøvede at oprette fodboldklub

Bernio Verhagens danske ekskæreste så til fra sidelinjen, da han forsøgte at oprette sin egen fodboldklub og selv købte FC Midtjylland-tøj i Herning. Nu har hun meldt ham til politiet.

Bernio Verhagens danske ekskæreste så til fra sidelinjen, da han forsøgte at oprette sin egen fodboldklub og selv købte FC Midtjylland-tøj i Herning. Nu har hun meldt ham til politiet.

1. division

20. runde
fredag 18:00

SKI

vs

VFF

Det sidste ord i sagaen om Viborg-spilleren Bernio Verhagen, der ifølge bold.dk’s oplysninger snart er fortid i klubben, er endnu ikke sagt.

Det er nemlig ikke kun Viborg, der er blevet taget ved næsen af den mystiske hollænder; Verhagen er også anmeldt for svindel i stor stil uden for kridtstregerne.

bold.dk har talt med Verhagens danske ekskæreste, der forklarer, at hun udover selv at være blevet udsat for svindel også har været førstehåndsvidne til en stor del af det, der senere har vist sig at være fusk i flere danske klubber fra Verhagens side af.

Ekskæresten ønsker at være anonym af sikkerhedshensyn til både hende og den datter, som hun har sammen med Verhagen, men bold.dk er bekendt med hendes rigtige identitet.

Kvinden har nemlig anmeldt den kontroversielle hollænder til Midt- og Vestjyllands Politi for en række overtrædelser i form af misbrug af hendes data, økonomisk kriminalitet, dødstrusler og trusler mod vidne.

- Den 15. november ringede han til min far og truede med at slå mig ihjel og stikke af med vores datter. Da jeg var på politistationen for at anmelde ham for misbrug af mine data, truede han mig og spyttede efter mig, og så blev han også sigtet for trusler mod vidne, fortæller kvinden til bold.dk og tilføjer:

- Han har misbrugt mit kort til en række abonnementstjenester og et hotelophold, ligesom han har fabrikeret falske samtaler på min Facebook-profil. Politiet endte med at smide ham ud af min lejlighed i april i år, fordi han havde været voldelig over for mig og taget kvælertag på mig. Det anmeldte jeg dog aldrig.

Ifølge kvinden er hun langt fra den eneste, som mener, at hun er blevet svindlet og føler sig udnyttet af Verhagen.

- Der er mindst syv kvinder i Danmark og Holland, og så er der sikkert flere derude, der ikke har anmeldt ham eller som jeg ikke kender til, fortæller hun.

Det startede med en FCK-prøvetræning
Kvindens kendskab til Verhagen startede tilbage i foråret 2017, hvor de matchede på dating-app’en Tinder. 

Efter et par måneders skriverier frem og tilbage tog han fra København, hvor han boede, til Jylland, og det hele startede ifølge kvinden med én af hans mange løgne.

- Da jeg lærte ham at kende, sagde han, at han havde været til prøvetræning i FCK, og han sendte nogle billeder til mig, hvor han sad i FCK-tøj, fortæller hun til bold.dk.

- Han kom over og besøgte mig i Jylland, og lige pludselig boede han der bare. Han ville hele tiden låne penge, fordi han ventede på sin løn fra den klub, han var stoppet i, ovre i Nordirland; Derry City FC, sagde han, at klubben hed.

FC København har tidligere afvist, at Bernio Verhagen har været i klubben, ligesom Derry City FC ikke fremgår af Verhagens profil på statistik-hjemmesiden Transfermarkt. 

bold.dk har dog set screendumps af en hollandsk Wikipedia-side, som i dag er blevet slettet, hvor Verhagen står til at have spillet i Derry City FC og have scoret 15 mål.

Verhagens navn ringer da heller ikke nogen klokke i den nordirske klub.

- Det er ikke et navn, jeg er bekendt med. Måske har han været til prøvetræning, men han kan ikke været her længe i så fald. Han har aldrig spillet nogen kampe for Derry City, så vidt jeg ved, siger klubbens pressemedarbejder Lawrence Moore til bold.dk.

Mens kvinden var kærester med Bernio Verhagen, så hun ham aldrig spille en fodboldkamp, og der var ikke meget, der tydede på, at hollænderen havde gang i en professionel fodboldkarriere.

- Aldrig. Jeg har kun været med ham nede og træne på en fodboldbane i Randers. Han lavede ikke noget og sov til klokken 15-16 stykker hver dag, og jeg blev mere og mere sur, fordi han ikke havde nogen klub eller noget arbejde, siger kvinden og tilføjer:

- Jeg studerede, og jeg betalte husleje og forbrug, men i perioder havde han rigtig mange penge. Jeg ved ikke, hvor han fik dem fra, for han lå på min sofa hver evigt eneste dag. Når jeg konfronterede ham, sagde han, at han havde fået penge fra familien.

Kendte ikke Transfermarkt
Konfronterede du ham aldrig med, at han ikke var professionel fodboldspiller?

- Jo, jeg konfronterede ham blandt andet med, at han ikke fandtes i nogen fodbold-databaser på nettet, men det affejede han bare.

- Jeg viste ham Transfermarkt og sagde, han skulle prøve at søge på sit navn derinde. Han kendte slet ikke Transfermarkt, og jeg måtte så fortælle ham, at vitterligt alle spillere fandtes derinde.

- Så refererede han til den Wikipedia-side på hollandsk, hvor der stod, at han havde spillet for Derry City FC, men alle kunne jo skrive ting på Wikipedia. Så blev han bare sur på mig og sagde, at jeg intet vidste, siger kvinden.

Selvom kvinden godt kunne se, at ikke alt var helt, som det skulle være, fik Verhagen hende alligevel overbevist til at tro på ham.

- Jeg troede ikke på ham, men han var dygtig til at manipulere og få én til at tro på ham. Han fandt alle mulige beviser frem, og så endte man jo med at tro på det. Det var et psykisk spil.

- Han er samtidig sindssygt charmerende og ved præcis, hvad han skal sige. Han kommer 100 procent ind på livet af én i starten, og så ved han lige netop, hvilke knapper han skal trykke på.

Købte FCM-tøj i Herningcentret
Som bold.dk tidligere har fortalt, har Verhagen optrådt på sociale medier i FC Midtjylland-tøj, og han fortalte den hollandske klub Den Dungen, at han havde spillet i klubben.

FC Midtjylland har dog afvist at kende til ham, og det er da heller ikke fra klubben, han har tøjet.

Det har han nemlig selv købt i Herningcentret, forklarer kvinden.

- Han havde fortalt mig, at han havde et møde i FC Midtjylland, og så kørte vi derover. Han kom ud efter en time, og så kørte vi i Herningcentret, hvor han købte det FC Midtjylland-tøj, han er iført på de billeder, der ligger på sociale medier, siger hun.

- Jeg spurgte ham, hvorfor han købte det, for hvis han skulle spille for klubben, ville han jo få tøjet. Han sagde, at det var meget rart at have på forhånd. Han købte et sæt med shorts, et tracksuit og en polo med FC Midtjylland.

- Han har også haft skrevet, at han var FC Midtjylland-spiller på sin Tinder-profil på et tidspunkt, hvor han også var iført det tøj, vi havde købt, fortæller kvinden. 

Han har også poseret i en Hobro-trøje og sagt, at han var til prøvetræning i Næstved, Randers og HB Køge. Hvad kender du til det?

- HB Køge og Næstved kender jeg ikke noget til. Han fortalte, at han var i Randers til et møde, men at han fik at vide, at han ikke fandtes i nogen databaser, og derfor kunne de ikke tage imod ham.

- Men han lagde et billede med en Hobro-trøje på Instagram, hvor hans navn stod på trøjen. Der sagde han til mig, at han havde været i klubben og var tæt på en aftale. Hans agent skulle bare forhandle det sidste, siger kvinden.


Foto: Instagram.

Sportschef i Hobro, Jens Hammer Sørensen, har dog over for bold.dk afvist at kende til Verhagen. Det samme har den daværende sportslige ledelse i Randers FC.

Han var kortvarigt i HB Køge i 2014 eller 2015 uden at få en aftale, mens han aldrig nåede at være i Næstved, som han ellers har påstået. Han blev flået ud under opvarmningen til en træningskamp, fordi han ikke var god nok.


Verhagens tweet med startopstillingen fra den Næstved-testkamp, han skulle være startet i. Foto: Twitter

Ville starte sin egen fodboldklub
Håbet om en kontrakt i dansk fodbold så efterhånden sværere og sværere ud for den kreative hollænder, men Verhagen lod sig ikke slå ud så let.

Efter afvisninger i flere danske klubber besluttede han sig nemlig for at starte sin egen fodboldklub sammen med sin lillebror, fortæller kvinden.

Den skulle hedde FC Østjylland, og han oprettede en Facebook-side til den i oktober 2017. Den er i dag fortsat aktiv med syv likes i skrivende stund.

- Han lavede selv logoet med hjorten; jeg så ham gøre det på min computer. Han fandt en eller anden skabelon af en hjort på nettet, og så sagde han, at han kendte en, der arbejdede i Nike, og derigennem fik han lavet trøjerne, siger kvinden.


Foto: Facebook

- Han ville finde ud af, hvilke baner de skulle have, og han spurgte mig, om jeg ikke ville ringe til DBU. Det ville jeg dog ikke, og så gjorde han det selv.

- DBU sagde til ham, at de kunne starte i Serie 4 eller 5. Det overvejede han, for så om nogle år ville de være en professionel klub, sagde han.

- De gik så i gang med at se videoer af amatørfodboldspillere, hvor de ledte efter spillere til klubben, og de skrev nogle navne ned. De kontaktede nogle af dem, som de aftalte skulle komme til Danmark. Jeg ved så ikke, hvordan det endte, for jeg smed ham ud.


Foto: Twitter

Fik et barn sammen
Selvom parret kun var sammen i kort tid, fik de et barn sammen. Men hvorfor vælger man at få et barn sammen med en person, man har kendt i få måneder, og som allerede har løjet om flere ting?

Graviditeten var langt fra planlagt, og kvinden havde da også betænkeligheder ved at få barnet, fortæller hun.

- Jo, det havde jeg da. På det tidspunkt var han meget fraværende, og jeg vidste også godt, han løj lidt om det fodbold, men han lovede, at han ville få et arbejde, og jeg var da forelsket i ham. Han var skidegod til at være kærlig og romantisk i perioder. Det er det, han kan, siger kvinden.

- Jeg har altid fået at vide, at jeg ikke ville kunne få børn så nemt på grund af en sygdom. Jeg var meget i tvivl om, hvad jeg skulle gøre, men hvad nu, hvis det var min eneste chance for at blive gravid?

- Jeg ville fortryde det resten af mit liv, hvis jeg 10 år senere prøvede at få et barn, og det ikke lykkedes. Den dag i dag fortryder jeg da heller ikke på nogen som helst måde, at jeg fik vores datter.

For godt halvandet år siden var det dog slut. I februar 2018 smed kvinden Verhagen ud af sin lejlighed. Hun tog ham angiveligt på fersk gerning i at være sammen med en anden kvinde i Danmark.

- Senere fandt jeg også ud af, at han havde været kærester med en kvinde i Holland i to år, samtidig med at han boede hos mig, når han var i Danmark, siger hun.

Herefter tog Verhagen til først den hollandske amatørklub Den Dungen i foråret 2018, og i 2019 startede hans rundrejse på tre forskellige kontinenter.

Først moldoviske Dinamo-Auto, sydafrikanske Cape Town City, chilenske Audax Italiano og siden Viborg FF.

Vil anmelde ham for psykisk vold
I dag er kvinden fortsat så mærket af fortiden med Verhagen, at hun kæmper med angst og stress i hverdagen, og efter hollænderen kom til Viborg, har kvinden opsøgt hjælp på et  krisecenter.

- Lige nu er jeg ved at tage tilløb til at anmelde ham for psykisk vold. Jeg har været i kontakt med krisecentret på det seneste, fordi jeg udviser alvorlige tegn på stress og angst, siger hun.

Hun håber nu, at der ikke er flere kvinder, der ender i kløerne på Verhagen.

- Jeg frygter, at der sidder flere piger derude, som er blevet svindlet af ham, men som ikke tør anmelde ham, eller som føler sig alene. Forhåbentlig kan min historie være med til at sørge for, at han ikke svindler flere, slutter kvinden.

bold.dk har forgæves forsøgt at få fat i Bernio Verhagen for en kommentar.

Læs også

Krogh: Serie 3-spillere var bedre end Verhagen

Verhagen fastslår: Anklagerne er falske

Viborg indrømmer: Verhagen skulle til Kina

Eks-Næstved-spiller var i chok over Verhagen

35 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0