26/10 2021

Vejle videre efter pokal-comeback mod ACH

Vejle Boldklub var tirsdag aften på vej ud af Sydbank Pokalen til AC Horsens, men så udlignede Allan Sousa til 1-1 i overtiden. Vejle endte med at gå videre med en 3-1-sejr efter forlænget spilletid.

Vejle Boldklub var tirsdag aften på vej ud af Sydbank Pokalen til AC Horsens, men så udlignede Allan Sousa til 1-1 i overtiden. Vejle endte med at gå videre med en 3-1-sejr efter forlænget spilletid.

Sydbank Pokalen

4. runde
FT

ACH

1 - 3

VB

3'
1 0
Aron Sigurdarson
Mål
90'
1 1
Allan Sousa
Mål

Sydbank Pokalen

4. runde
FT

FCF

1 - 2

HIF

11'
1 0
Mikkel Basse
Mål
33'
1 1
Tobias Thomsen
Mål
78'
1 2
Tobias Thomsen
Mål

Tirsdag aften var der igen gang i Sydbank Pokalen, hvor der var lagt op til et pokalbrag på CASA Arena mellem AC Horsens og Vejle Boldklub.

Her kom gæsterne fra Nørreskoven med en masse selvtillid i bagagen, da de i den seneste runde af 3F Superligaen formåede at hente sæsonens første sejr i 2-0-triumfen mod FC Nordsjælland, men de fik det langt sværere mod rivalerne fra Horsens.

Hjemmeholdet fik nemlig en drømmestart efter kun tre minutter, da Tobias Mølgaard tabte en duel til Thor Lange ude på AC Horsens' venstrekant.

Her kunne Horsens-backen så slå en perfekt bold ind i boksen, hvor Aron Sigurdarson uden problemer sparkede bolden ind i netmaskerne til 1-0.

Det skabte store jubelscener på CASA Arena blandt hjemmeholdets tilhængere, mens smilet stivnede ude på Vejle-bænken, hvor Peter Sørensen på ingen måde lignede en mand, som var tilfreds med sin defensiv.

Det var dog tæt på at blive 2-0, da Vejles målmand, Alexander Brunst, kiksede et udspark, som endte for fødderne af Sigurdarson på midterlinjen. 

Her valgte Horsens-spilleren på bedste David Beckham-manér at sende et langskud afsted, men Brunst nåede lige akkurat at få reddet forsøget.

En skrækkelig start for gæsterne fra Vejle, som ikke lignede et mandskab, der netop havde vundet deres første kamp i 3F Superligaen i den seneste runde. 

Sørensens tropper lignede generelt slet ikke et mandskab, som kunne få noget til at fungere, men de var dog tæt på at score lige inden pausen.

Her formåede Lukas Engel nemlig at slå en bold ind i feltet, hvor Luka Djordjevic kom fri af sin direkte oppasser og sendte et hårdt hovedstød afsted mod Horsens-målet. Desværre for gæsterne ramte hovedstødet kun overliggeren, og så måtte Vejle gå til pause med stillingen 0-1 på CASA Arena.

Ufarlige Vejle i problemer

Til anden halvleg skulle der ske noget hos Vejle, og cheftræner Sørensen smed derfor både Andres Ponce og Allan Sousa på banen i jagten på en udligning. 

Her var de så tæt på at få en drømmestart, da Mølgaard fik sendt en bold mod bagerste stang, hvor Engel stod klar, men heldet var ikke på Vejles side i denne situation, da Engels hovedstød røg forbi AC Horsens-målet.

Selvom Vejle kom mere på bolden, hjalp det ikke besynderligt meget på deres spil. De havde nemlig store problemer med at få skabt noget, og de fik derfor kun testet Markus Bobjerg af i få situationer. 

Her kom Viljormur Davidsen blandt andet frem til et forsøg i feltet, men der var ikke meget at juble over. Mens Vejle kæmpede og kæmpede for at få skabt status quo, var hjemmeholdet fra Horsens i flere omgange tæt at på lukke pokalopgøret.

De var nemlig farlige i boksen, hvor de hver eneste gang var en trussel på indlæg. Her manglede Horsens dog lige det sidste i de afgørende situationer, og derfor levede Vejle fortsat i opgøret.

Dramatisk afslutning på CASA Arena

Efter 92 minutter var AC Horsens under stort pres, da Vejle jagtede en udligning, og derfor endte Sigurdarson med at begå et frispark på et farligt sted uden for Horsens-feltet.

Her skulle Sousa forsøge sig fra distancen, men han endte med at banke bolden ind i Horsens-muren, men Sousa gav dog ikke op.

Returen endte nemlig hos brasilianeren, og så smaskede han den med højreskøjten ind i kassen til 1-1, og så sparkede han pokalbraget i Horsens ud i forlænget spilletid.

Her var Horsens tæt på at komme foran igen, da Sigurdarson sendte et skud på stangen, men det var Vejle, som endte med at have noget at fejre tirsdag aften.

De formåede nemlig at gøre det til 2-1, da Kevin Custovic satte sidste fod på et fremragende Vejle-angreb, hvor gæsterne fuldstændig splittede Horsens’ defensiv med førstegangsafleveringer, og så var Sørensen og co. på vej videre i pokalen.

Sousa på pletten igen

Det var derfor Horsens’ tur til at jagte en udligning, men fem minutter før slutfløjtet på den forlængede spilletid lukkede og slukkede Sousa opgøret med en flot scoring. 

Her modtog Vejle-profilen bolden fra Lundrim Hetemi, inden Sousa drev den ind i feltet og med en følt afslutning sendte den over i det lange hjørne til en Vejle-føring på 3-1.

Det endte også med at blive kampens sidste scoring, og dermed er Vejle Boldklub videre i Sydbank Pokalen efter et comeback mod rivalerne fra AC Horsens, da Allan Sousa blev helten med to scoringer i 3-1-sejren. 

Vejle kan derfor booke en billet videre i Sydbank Pokalen sammen med Hvidovre IF, da de tirsdag aften satte FC Fredericia til vægs og vandt med 2-1, hvor Marcus Lindberg og Frederik Carlsen kom på tavlen i pokal-triumfen.

Læs også

Peter S: Kontinuitet eller udskiftning i pokalen

Grytebust får et hvil i stort lokalbrag

Hansson før ACH: Faldet godt til i Vejle

45 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0