14/7 2020

Vejle slog Nykøbing og rykker op i Superligaen

Vejle Boldklub sikrede sig tirsdag aften oprykning til 3F Superligaen, da traditionsklubben på hjemmebane besejrede Nykøbing FC med 1-0.

Vejle Boldklub sikrede sig tirsdag aften oprykning til 3F Superligaen, da traditionsklubben på hjemmebane besejrede Nykøbing FC med 1-0.

1. division

31. runde
FT

VB

1 - 0

NFC

57'
1 0
Ylber Ramadani
Mål

Der var sommer og Superliga i luften, da Vejle Boldklub tirsdag aften fik besøg af Nykøbing FC i 1. Division.

Uafgjort eller en sejr til Vejle ville sende mandskabet fra Nørreskoven tilbage i Superligaen efter et års fravær, men først ventede 90 minutter mod nedrykningstruede Nykøbing FC.

Gæsterne kæmpede for overlevelse i 1. division, og det var til at se i kampens indledning. Vejle dominerede, men Nykøbing holdt topholdet fra fadet og kom også selv frem til chancer.

Efter 25 minutters spil fik Sebastian Koch en god mulighed i Vejles felt, men hans afslutning manglede kvalitet.

Det gjorde Vejles offensive spil imidlertid også, og derfor var stillingen stadig 0-0, da de to mandskaber gik til pause efter 45 minutters spil.

Det ændrede sig dog hurtigt i anden halvleg. Efter 56 minutter kom den forløsende første scoring, og den tilfaldt Vejle. 

Ylber Ramadani tæmmede en høj bold et godt stykke uden for Nykøbings felt, og han valgte at trykke af fra distancen.

Skuddet sad midt i målet, men Nykøbings målmand Jannich Storch lod det ellers relativt ufarlige skud glide gennem handskerne og videre i mål. Et kæmpe drop, og så var Vejle foran med 1-0.

Herefter satte Vejle sig fuldstændigt på kampen. Det virkede som om nerverne fra kampens indledning var væk, og hjemmeholdets kontrol med bolden var næsten total.

Ti minutter før tid kom hjemmeholdet frem til en god chance, da Sergiy Gryn tog en flot solotur gennem Nykøbings rækker.

Han fandt Kjartan Finnbogason med en fornem afleveringen, og islændingens efterfølgende afslutning var også udmærket. Jannik Storch i Nykøbing-buret var dog vågen, og han fik afværget med en god redning.

Hverken Vejle eller Nykøbing FC fik scoret i kampens slutfase, og opgøret endte derfor 1-0 til Vejle, som dermed har sikret sig oprykning til Superligaen.

Der resterer to spillerunder i 1.division, og da Vejles forspring er på ni point kan de ikke længere hentes af Viborg. 

Derfor er det nu officielt, at Vejle Boldklub til næste sæson er at finde i den bedste danske række.

Læs også

VFF-chef: Vejle har været en tand bedre end os

Ung VB-back aner oprykning på hjemmebane

57 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0