12/5 2021

VAR-formand om AaB-offside: 10 cm er meget

Dommerformand Michael Johansen fastslår, at ti centimeter er meget, når man taler offside, hvorfor situationen med Tim Pricas mål mod OB ikke er til megen debat.

Dommerformand Michael Johansen fastslår, at ti centimeter er meget, når man taler offside, hvorfor situationen med Tim Pricas mål mod OB ikke er til megen debat.

Superligaen Grundspil

3. runde
søndag 12:00

SIF

vs

AaB

Det skabte stor debat, da AaB i de døende minutter fik underkendt en scoring mod OB for en snæver offside på Tim Prica. 

TV-billederne viste ikke en tydelig offside, og derfor mente flere, at scoringen skulle have haft lov til at stå.

Men TV-billeder er altså ikke altid retvisende i forhold til billeder ved VAR-situationer. Kameravinklen er nemlig taget fra lang afstand, hvorfor ti centimeter ikke ser ud af meget, men det er det altså, fastslår Michael Johansen, der er dommerformand hos DBU, til Spillerforeningens podcast 'Spiller til Spiller'.

- Når vi i VAR-bilen kigger på, hvad det faktuelle er i den situation, så er der tale om en offside, og det er således, at den skal tages.

- Det, der er bevisførelsen i den her sag, er de to fødder. Er de entydige fokuspunkter?

- Og når vi har to fødder, der står med ti centimeters forskydning, og vi har fjernet alle usikkerhederne, fordi spillerne netop er i stilstand – de er ikke i hurtig bevægelse – og vi har styr på, at afleveringstidspunket er intakt, så er stort set alle usikkerhedsmomenterne fjernet, og så er vi nødt til at gå ind og intervenere på ti centimeter.

- Ti centimeter er meget i forhold til offside. Vores linjedommere skal kunne se en offside på ti centimeter. Det forventer vi som en naturlig del af spillet. De kan blive snydt nogle gange, det blev de så her, og når vi samtidig har tv-materialet, der klart understøtter det, så skal vi også intervenere, siger Michael Johansen til Spillerforeningens podcast 'Spiller til Spiller'.

 

Læs også

AaB'er om VAR: Det tætteste jeg kommer PL

AaB-træner om VAR-dom: Må acceptere det

Thelander: Offside ser ikke ud af meget

60 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0