16/9 2022

VAR-chef forklarer omdiskuteret SIF-mål mod AGF

Det har været debatteret, hvorvidt Silkeborgs mål i seneste runde mod AGF skulle annulleres for offside, men det mener dommerformand Michael Johansen ikke.

Det har været debatteret, hvorvidt Silkeborgs mål i seneste runde mod AGF skulle annulleres for offside, men det mener dommerformand Michael Johansen ikke.

Træningskamp

1. runde
I dag 13:00

B/G

vs

SIF

Nicklas Helenius stod helt tydeligt på den forkerte side af offside-linjen, da Sebastian Jørgensen i søndags scorede det afgørende 1-0-mål mod AGF.

Se episoden i toppen af artiklen.

Helenius rørte ikke bolden, men spørgsmålet er, om han havde indflydelse på spillet, så målet skulle annulleres.

Det mener dommerformand og VAR-ansvarlig Michael Johansen ikke.

- Den er vi sådan set ikke så meget i tvivl om. Der skal spilles videre, så målet bør stå. Vi nærmer os selvfølgelig grænsen, men det her er ikke nok, forklarer Johansen til bold.dk.

- Det afgørende er, om Helenius generer en modstander eller ej. Her kigger vi efter om forsvarsspillerne handler anderledes, ved at Helenius springer over bolden. Det kunne være, at de afbryder deres løb, laver retningsskifte, bliver generet i at løbe til bolden eller lignende.

- Det vil sige, at angriberen skal genere, så det får en konsekvens for forsvarsspilleren, før vi stopper på sådan én. Det er helt legitimt at hoppe over en bold, selvom man kommer nede fra en offside-position, blot man ikke generer.

- Situationen er indenfor VAR-protokollen, da de tjekker for en mulig forseelse forud for scoring. VAR tjekker derfor, om der åbenlyst er spillere, der bliver generet, hvilket ikke var tilfældet, mener Michael Johansen.

I seneste Superliga-runde medførte to andre situationer endnu mere debat. Det var, da FCM fik et kontroversielt straffespark i Farum, som du kan se Michael Johansens take på her.

Derudover var der Randers' 2-2-mål i Brøndby, som kom efter et hårdt sammenstød, der sendte BIF-keeper Thomas Mikkelsen i jorden.

Læs dommerformandens forklaring på den situation her.

Læs også

Dommerchef afviser fejl i Brøndby: Fair duel

VAR-chef forklarer kontroversielt straffe til FCM

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0