29/11 2022

USA er videre! - Pulisic satte en stopper for den iranske VM-drøm

USA er nu klar til ottendedelsfinalerne ved VM, efter de tirsdag aften slog Iran med 1-0. Her var det Christian Pulisic, som blev matchvinder med sit mål, og dermed er Irans VM-eventyr nu slut.

USA er nu klar til ottendedelsfinalerne ved VM, efter de tirsdag aften slog Iran med 1-0. Her var det Christian Pulisic, som blev matchvinder med sit mål, og dermed er Irans VM-eventyr nu slut.

VM Gruppe B

3. runde
FT

IRA

0 - 1

USA

38'
0 1
Christian Pulisic
Mål

Det var den direkte kamp om en plads ottendedelsfinalerne ved VM, da Iran og USA tørnede sammen på Al Thumama Stadium i den sidste gruppekamp i gruppe B.

Her havde iranerne de bedste kort på hånden, da de stod noteret for tre point efter de to første runder og dermed indtog andenpladsen i gruppen. 

Amerikanerne havde derimod blot et enkelt på fjerdepladsen, og derfor var målet ganske simpelt:

En sejr over Iran, hvis man ikke ville tidligt hjem til jul.

Men USA var i den grad i undertal, hvis man ser på antallet af fans på lægterne.

På Al Thumama Stadium kunne man nemlig tydeligt høre, hvor meget kampen betød for de iranske tilhængere, som var mødt talstærkt op og leverede en imponerende lydkulisse.

I kampens indledning lød det konstant ‘Iran, Iran, Iran!’ fra fansene på tribunerne, så der var dækket op til en stor VM-fest tirsdag aften.

Men på trods af den enorme opbakning fra de iranske tilhængere, var det USA, som kom bedst fra start. Der gik nemlig kun to minutter, og så var Christian Pulisic stukket afsted, hvor han drev forbi den ene iraner efter den anden, heriblandt Vejles Saeid Ezatolahi.

Iran slap dog med skrækken, da Chelsea-amerikaneren blev stoppet lidt uden for feltet.

Efter 11 minutter var Pulisic dog igen på spil, da han her kom højest på et indlæg fra højrekanten efter et langt amerikanske pres. Men det blev heller ikke i denne omgang, at amerikanerne kunne få ram på Iran.

Scoring havde sin pris for Pulisic
USA var klart bedst i den første halvdel af første halvleg, hvor spillere som Weston McKennie, Yunus Musah og anfører Tyler Adams gang på gang fik sammensat nogle angreb, som var tæt på at give mål.

Iran forsvarede sig dog godt, men det var hårde tider nede på grønsværen, da USA blev ved med at komme tættere og tættere på.

Efter en lille halv time var Timothy Weah tæt på at komme på tavlen, da han var hurtigst over en løs bold og fik sendt et hovedstød afsted mod målet, men keeper Alireza Beiranvand var klar.

Så blev det Sergino Dests tur til at vise sig frem, da han fandt sin indre Lionel Messi frem og drev bolden op gennem banen. Her driblede amerikaneren forbi flere iranerne, inden han til sidst forsøgte at affyre kanonen, men den iranske defensiv fik blokeret.

Det var faktisk billedet på første halvleg, og iranerne skulle være glade for, at USA havde glemt skarpheden ude i omklædningsrummet.

Den fandt USA’s farligste spiller, Pulisic, dog frem efter 38 minutter, da McKennie slog en bold i dybden. Her formåede Dest at heade den høje bold på tværs til en fremadstormende Pulisic, som kunne løbe bolden ind i netmaskerne til 1-0 til USA.

Det havde dog sine omkostninger, da Pulisic i samme øjeblik smadrede ind i keeper Beiranvand, og derfor lå han længe i græsset, hvor han fik hjælp af den amerikanske lægestab.

Efter en række minutter uden for banen kom Pulisic dog i aktion igen, hvor han var vidne til, at Weah kunne stikke i dybden og flot sparke bolden i kassen lige inden pausefløjtet. 

Glæden blev dog rigtig kort, da dommeren valgte at annullere scoringen for en offside.

Selv om Pulisic fortsatte, så kom han ikke ud til anden halvleg. Han blev nemlig udskiftet i pausen efter sit sammenstød.

Kæmpe iransk chance
Nu skulle Iran frem på banen, hvis VM ikke allerede skulle slutte efter gruppespillet, og de kom da også buldrende fra halvlegens start.

De skulle blot bruge et enkelt mål for at booke en billet videre, da Wales i den anden kamp hurtigt kom bagud i opgøret mod England.

Det var dog også som om, at Iran havde fået langt mere blod på tanden, da de kom godt over kanterne, og det var i flere omgange tæt på at blive farligt, men de iranske tilhængere måtte fortsat vente på noget at juble over.

Man kunne dog ikke mærke på iranerne på Al Thumama Stadium, at de var på vej ud af VM, da de mange fans fortsatte med at levere et højt niveau på tribunen og foraøgte at råbe landsholdet frem.

Efter 65 minutter fik Iran en kæmpe chance, da bolden lidt tilfældigt endte hos Saman Ghoddos i feltet.

Her skulle Brentford-iraneren have smasket den ind i netmaskerne, da han havde masser af tid, men i stedet valgte han at sparke til bolden første gang, og så sejlede den ellers langt over mål.

En spildt chance for Iran, men det var tegn på, at de godt kunne byde USA op til dans.

USA havde derimod store problemer med overhovedet at få noget til at fungere, da de gang på gang tabte bolden i opspillet, og derfor var det nu, at Iran skulle slå til, hvis de ikke skulle vinke farvel til VM tirsdag aften.

Iran satsede hele butikken i jagten på VM-drøm
Efter 82 minutter troede størstedelen af stadion , at Iran havde udlignet, da der blev slået en perfekt bold fra højrekanten mod bagerste stolpe. 

Her forsøgte Ali Karimi at få et træf på, men han manglede lige den sidste skarphed og held, da USA-keeper Matt Turner i stedet fik afværget situationen.

Karimi appellerede kraftigt for en hånd på bolden fra en amerikaner, men der var intet straffespark at komme efter.

Det gik kun en vej i slutfasen, hvor Iran satsede hele butikken i jagten på en udligning, mens USA nærmest havde opsat en mur rundt om målet for at holde iranerne fra fadet.

Selv om Iran forsøgte alt, så kunne de ikke trænge gennem den amerikanske defensiv, og dermed endte tirsdagens opgør med en sejr på 1-0 til USA efter en scoring af Christian Pulisic.

Det betyder, at USA snupper andenpladsen i gruppen foran næsen på Iran, som i stedet må forlade slutrunden. England endte med at vinde gruppen efter deres sejr over Wales.

I ottendedelsfinalen venter der en stor opgave for de amerikanske spillere, da de skal op imod Holland. Det opgør bliver spillet den 3. december.

Læs også

CNN: Iran-spillernes familier truet med fængsel og tortur

Absurd pressemøde: Iranske journalister gik i flæsket på USA

Iran raser over USA: Smid dem ud af VM!

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0