16/8 2022

Ung FCK-stopper kan få chancen: Vi er ikke bange

FC København er hårdt ramt af skader i defensiven, og dermed kan 19-årige Valdemar Lund få chancen mod Trabzonspor, og det er Jess Thorup klar til at give ham, selv om det er en større kamp.

FC København er hårdt ramt af skader i defensiven, og dermed kan 19-årige Valdemar Lund få chancen mod Trabzonspor, og det er Jess Thorup klar til at give ham, selv om det er en større kamp.

David Khocholava og Nicolai Boilesen er begge tvivlsomme til tirsdagens Champions League-kvalifikationskamp mod Trabzonspor, og dermed er 19-årige Valdemar Lund den næste i rækken.

Den unge midtstopper kom allerde i aktion i fredagens nederlag til Randers, hvor han kom på tavlen, og Lund kan meget vel få muligheden i Parken i jagten på Champions League.

Det fortæller cheftræner Jess Thorup, som ikke er bange for at sætte sin lid til de mange unge spillere.

- Vi har som klub valgt at gå i en retning, hvor en stor del af vores fremtid ligger hos de unge mennesker, så vi er ikke bange for at give de unge chancen.

- Hvis jeg har brug for at give Valdemar eller en af de mange andre unge spillere chancen, har jeg slet ingen problem med det. Det er måden, som de lærer på, og så er de også så klar til den scene, som der venter. 

- Så der er ingen tvivl om, at det kan de godt klare. Jeg synes også, at Valdemar spillede en rigtig fin kamp, da han kom ind mod Randers. Og det er ikke kun fordi, at han scorede et mål, men han klarede det faktisk rigtig fint.

Det er dog en stor scene, som Lund kan ende med at komme ind på, hvor der er et massivt pres på københavnerne.

Kravet er nemlig simpelt, og det er, at de skal med i Champions League-gruppespillet, og derfor kommer de to kampe til at få en stor betydning for det samlet billede af sæsonen.

- Vi i FC København lægger det største pres på os selv i forhold til de ambitioner, som vi har. At vi nu har muligheden for at komme tilbage til det forjættede land, er en kæmpe ambition, som vi alle sammen i FCK har.

- Så selvfølgelig kommer det til at definere det, som vi gerne vil, og det er at være med de allerbedste. Vi føler, at vi skal ind i det forjættede land, nemlig Champions League, lyder det fra Jess Thorup.

Det er tirsdag aften klokken 21:00, at det går løs i Parken mellem FC København og Trabzonspor.

Læs også

Cornelius vil juble mod FCK: Jeg kan ikke styre det

FCK-chef forventer tæt CL-duel: Stor tro på egne evner

Zeca er klar til CL-brag: Må se hvordan kroppen har det

FCK-profiler træner med før CL-brag

4 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0