3/6 2020

Tilfreds Thomsen: Nu vil vi have tilskuere

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, er glad for, hvordan Superliga-protokollerne er blevet ført ud i livet, og nu håber han, at klubberne kan invitere tilskuere ind inden længe.

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, er glad for, hvordan Superliga-protokollerne er blevet ført ud i livet, og nu håber han, at klubberne kan invitere tilskuere ind inden længe.

Træningskamp

1. runde
I dag 13:00

B/G

vs

SIF

Alt har været spritnyt for Superliga-klubberne, der over de seneste dage har gennemført den første runde efter coronapausen.

De heftigt omtalte protokoller er blevet ført ud i livet, og det har blandt andet betydet, at vi har set tomme tribuner, tv-interviews med flere meters afstand mellem spiller og journalist, og vi har hørt om, hvordan spillerne er ankommet omklædt til kampe og har brugt alternative taktikrum.

Divisionsforeningen har udarbejdet de protokoller, der lige nu gør afviklingen af Superliga-fodbold en lille smule særpræget, og direktør Claus Thomsen har været tilfreds med klubbernes håndtering.

- Jeg synes, det er forløbet godt. Protokollerne har virket efter hensigten, og klubberne har eksekveret efter det, siger Claus Thomsen til bold.dk.

Protokollerne er udkommet i flere versioner, og sådan vil det blive ved med at være.

- Vi laver nye versioner hele tiden, og så tilpasser vi løbende efter de retningslinjer og muligheder, der er – men vi gør det efter et forsigtighedsprincip, og det gør vi på grund af vores personale.

- Spillernes sundhed er vigtig, og hvis smitten spreder sig betydeligt, vil det være forbundet med et meget stort værditab, siger Claus Thomsen, som inkluderer klubberne i udviklingen af protokollerne.

- Protokollerne er konstrueret, således at hvis man har en anden løsning, end den der er i protokollen, så kan man få den skrevet ind, hvis man beskriver den og får sin læge til at godkende den. Vi tager hele tiden forslag fra klubberne og bygger ind, siger han.

Hvordan er tilbagemeldingerne fra klubberne?

- Vi får tilbagemeldinger om, at det selvfølgelig er svært, fordi man ikke kan gøre, som man plejer, men derudover er der stor forståelse for, at det er grundlaget for, at vi er kommet i gang igen, og det er grunden til, at vi ikke udsætter os selv for, at vi ikke kan spille ligaen færdig, siger Thomsen.

Første runde er altså gået godt, og der har ikke været nogen positive corona-test endnu – men der bliver ikke ligget på den lade side.

- Vi arbejder med at få tilskuere på tribunerne, for det vil vi rigtig gerne have, og vi mener, at vi forsvarligt kan gøre det. Det afhænger meget af den samlede prioritering af, hvordan Danmark skal åbnes, og det har vi ikke nogen kontrol over.

Hvad håber du, statsministeren melder ud næste gang?

- Jeg vil være lidt forsigtig med at gætte på det, men jeg håber, at vi får lov at få tilskuere på stadion. Vi mener, at vi kan gøre det forsvarligt. Mere end noget andet vil vi gerne åbne med fuld kapacitet fra den kommende sæson, siger Thomsen.

Han håber også på tilskuere i denne sæson, og det kræver, at tilskuerne skal guides ordentligt igennem en kampdag på stadion.

- Vi arbejder med, at vi kan kontrollere hele tilskuerrejsen i forbindelse med en kamp og introducere statens afstandskrav, så man på de forskellige sektioner på stadion kan få lov at have et antal mennesker – men jeg tør ikke gætte på, om det bliver muligt eller ej, siger Thomsen

Det forventes, at regeringen komme med opdaterede retningslinjer inden 8. juni, hvor eksempelvis det nuværende forsamlingsforbud på ti personer udløber.

I blandt andet Ungarn har man åbnet for tilskuere på hver fjerde sæde. I Polen er der planer om at åbne senere på måneden.

Læs også

Divisionsforeningen: Vi er klar til tilskuere

Thomsen: SL-spillere skal testes i næste uge

Divisionsforeningen vil muliggøre testkampe

9 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0