30/9 2022

Sverige tester ny offside-regel - fordel for angriberne

I svensk fodbold vil der i efteråret blive testet en ny offside-regel, hvor man ikke kan blive kaldt offside, så længe man blot har én kropsdel, som man må score mål med, onside.

I svensk fodbold vil der i efteråret blive testet en ny offside-regel, hvor man ikke kan blive kaldt offside, så længe man blot har én kropsdel, som man må score mål med, onside.

Der kan være en ny offside-regel på vej i europæisk fodbold, som kommer til at være en stor fordel for det angribende hold.

FIFA og IFAB har nemlig valgt at teste en ny offside-regel i tre lande henover efteråret, hvor svensk fodbold er et af de udvalgte.

På nuværende tidspunkt vil man være offside, så længe du har en kropsdel på den forkerte side af forsvarslinjen.

Med den nye regel er dette dog ikke længere tilfældet. Nu er man onside, så længe man har en kropsdel, som man må score med, på linje med den bagerste forsvarsspiller.

Det betyder, at man kan have hele kroppen foran forsvarsspilleren, men hvis angriberen blot har en enkelt fod på den rigtige side af forsvarslinjen, så er der ikke offside.

Det vil blive testet af i den bedste ungdomsrække på U21-niveau for herrer og U19-niveau for kvinder i svensk fodbold gennem efteråret.

- Sverige er et af de få lande, der kan gøre dette, da vi filmer både drenge- og pigekampe på dette niveau. Vi vil selvfølgelig altid være med til at forbedre fodbolden, siger udviklingschef Per Widén fra det svenske fodboldforbund ifølge fotbollskanalen.

Der vil blive analyseret 50 kampe med den nuværende offside-regel, og så vil man sammenligne det med en analyse af 50 kampe med den nye regel.

Personen bag ideen til den nye offside-regel er den tidligere Arsenal-manager Arsene Wenger.

Svenske Alexander Isak fik annulleret et mål for offside mod Liverpool tilbage i august måned, men med den nye regel ville han have været onside.

Se situationen øverst i artiklen.

Læs også

AGF-træner uenig med VAR: Helenius var klart offside

UEFA indfører ny offside-regel i Champions League

FIFA godkender ny offside-teknologi til VM i Qatar

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0