8/2 2023

Strid om Dreyer-penge er havnet på FIFA's bord

Esbjerg-direktør Jens Hammer fortæller til bold.dk, at striden om solidaritetspengene for Anders Dreyer er havnet hos FIFA.

Esbjerg-direktør Jens Hammer fortæller til bold.dk, at striden om solidaritetspengene for Anders Dreyer er havnet hos FIFA.

Superligaen Kvalifikationsspil

24. runde
man 10. apr 12:00

FCM

vs

LYN

- Lige nu er der to verserende sager hos FIFA. 

Sådan lyder det fra Jens Hammer, da bold.dk spørger Esbjerg-direktøren om en status på sagen vedrørende solidaritetspengene for Anders Dreyer.

Det var bold.dk, der i oktober sidste år bragte nyheden om, at Esbjerg, Bramming Boldklub og Ribe Boldklub følte sig snydt af FC Midtjylland og Rubin Kazan.

De tre klubber hævdede helt konkret, at FCM og Kazan ikke udbetalte den rette mængde solidaritetspenge efter Anders Dreyer-handlerne i 2021 og 2022. Læs mere om det her.

FC Midtjylland svarede i sin tid tilbage med, at de tre klubber beregnede deres tilgodehavende ud fra en forkert pris, der ifølge ulvenes sportschef Svend Graversen blot har floreret i medierne. Læs mere om det her.

Striden fik Esbjerg, Bramming og Ribe til at sætte en advokat på sagen, der altså nu er havnet på FIFA's bord. 

Jens Hammer understreger, at han fortsat er enormt ærgerlig over, at det i det hele taget er endt i en sag.

- Jeg synes jo, det er utrolig ærgerligt. Både for Ribe, Bramming og EfB, men så sandelig også for dansk fodbold. 

- Jeg synes, det er en farlig ting at begynde at røre ved de her solidaritetspenge, som jeg synes er en utrolig fair betaling til de klubber, der i forenings-Danmark træner og udvikler vores fodbolddrenge, siger Hammer til bold.dk.

Esbjerg-direktøren forklarer videre, at de vestjyske klubber gerne ville have løst konflikten med FCM internt, men at det ikke var muligt.

- Vi er for uenige, og derfor blev vi enige om, at advokaterne kører den kamp. Vi synes, vi har en god sag, og det synes vores advokat også, siger Hammer. 

Der er ifølge Esbjerg-chefen ikke nogen tidshorisont på, hvornår sagen når en afgørelse.

Dreyer solgt igen - hvad så?
I midten af januar skiftede 24-årige Anders Dreyer klub igen. Denne gang gik turen fra FCM til Anderlecht, der indfriede offensivspillerens frikøbsklausul, som ifølge bold.dk's oplysninger lød på 26 millioner kroner. 

Handlen betyder, at klubber som Esbjerg, Ribe og Bramming igen står til at modtage solidaritetspenge, men spørgsmålet er så, om det igen skal ende i en sag hos FIFA.

- Det håber vi ikke, nej, siger Jens Hammer og fortsætter. 

- Der er faktisk kommet nogle lidt andre regler på området siden de to sager. Nu går pengene ind i noget, der hedder FIFA Clearing House. 

- Der skulle det gerne køre af sig selv, fordi handlerne går igennem det her system, hvor det er FIFA, der fordeler pengene, siger Esbjerg-bossen.

FCM er ajour
bold.dk har været i kontakt med FC Midtjylland, der via en SMS fra kommunikationschefen Mads Hviid Jakobsen oplyser følgende om sagen.

- Vi er ajour med sagen, som håndteres af vores advokat. 

- Vi har været i dialog med Jens Hammer, som repræsenterer klubberne, og forklaret hvordan solidaritetsbeløbet er opgjort, ligesom vi har indsendt dokumentation herfor til FIFA’s transfersystem. 

- Vi udbetaler gladeligt de penge, som klubberne er berettiget til i forbindelse med transfers. Det gør vi også her, lyder det fra FCM.

Læs også

FIFA ændrer regler: Vil bekæmpe sager som med Dreyer

FCM-chef om kritik: Dreyer kostede kun 5,2 mio. kroner

Strid om Dreyer-penge: Serieklub føler sig snydt af FCM

Esbjerg skovler millioner ind på Dreyer og Casper N.

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0