8/2 2022

Stort scoop: SL-legende skal træne i Serie 4

Den lille Serie 4-klub Glejbjerg SF har gjort sig noget af et scoop, da klubbens nye førsteholdstræner er Hans Henrik Andreasen, der blandt andet har næsten 400 Superliga-kampe på CV'et.

Den lille Serie 4-klub Glejbjerg SF har gjort sig noget af et scoop, da klubbens nye førsteholdstræner er Hans Henrik Andreasen, der blandt andet har næsten 400 Superliga-kampe på CV'et.

  En Superliga-legende i en Serie 4-klub er bestemt ikke hverdagskost, men det bliver nu tilfældet i den lille klub Glejbjerg SF, der er beliggende cirka 30 kilometer fra Esbjerg og 50 kilometer fra Kolding.

  Serie 4-klubben har nemlig fået lokket en stor Superliga-legende til klubben i form af 43-årige Hans Henrik Andreasen, der har også over 600 seniorkampe på CV'et, hvoraf næsten 400 af dem er i Superligaen.

  Superliga-ikonet skal være førsteholdstræner i den lille klub, og klubben er henrykte over det store scoop.

  Jan Hansen, der er Glejbjerg-formand, siger til LigaBold.dk, at kontakten til Hans Henrik Andreasen er opstået via den tidligere Esbjerg-spiller Jørgen Toft, der også har været i Glejbjerg.

  - Vi er en lille klub med 170 medlemmer. Vi er i en lille by 30 kilometer for Esbjerg, og vi har et Serie 4-hold og andre hold, men vi har en flok unge knægte, som har været U19 for et par år siden, og som vi har lykkedes med at fastholde. Det hele startede med, at jeg havde den tidligere Esbjerg-spiller Jørgen Toft som træner i Varde, da jeg spillede derude for mange år siden. 

  - Ham rettede jeg henvendelse til for et par år siden i forhold til at flytte de her U19-drenge fra A til B både på det spillemæssige og taktiske niveau, siger Jan Hansen til LigaBold.dk og fortsætter:

  - Det lykkedes så at få Jørgen (Jørgen Toft, red.) herud. Da jeg kender Jørgen, så tænkte jeg, at jeg kunne spørge ham, hvem vi kunne rette henvendelse til, når vi stod og manglede en seniortræner. Vi vidste godt, at det ville blive svært at tiltrække noget, når vi spiller i Serie 4. Jeg fik et par navne af Jørgen, og jeg tog så kontakt til Hans Henrik (Hans Henrik Andreasen, red.).

  - Hans Henrik er ikke helt ukendt med området, da han har noget familie, der bor i Glejbjerg. Det var nu ikke det, som der gjorde det, men jeg snakkede med Hans Henrik et par gange og introducerede ham til det her. Det var ikke noget med, at det skulle være et fuldtidsjob, men os i bestyrelsen vil gerne fastholde niveauet fra Jørgen samtidig med at give de unge seniorer en træneroplevelse. 

  - Vi tænkte ikke, at det ville blive en spiller fra øverste hylde, men det endte det så med at blive alligevel i form af Hans Henrik. Vi er selvfølgelig meget stolte over, at det har kunnet lade sig gøre.

  Stolt

  Formanden glæder sig over, at klubben har formået at få en stor kapacitet til klubben. Hans Henrik Andreasen har også trænererfaring fra jobs i Ringkøbing IF og FC Sydvest 05, og så har Superliga-ikonet erhvervet sig UEFA A-licens.

  - Vi er da stolte. Vi gør det egentlig mest for at sige, at der også spilles fodbold i de mindre serieklubber, og jeg tror, at man som klub lidt uden for storbyerne skal forsøge at nytænke den måde, som man vil træne på. Nu lykkedes det os at få Jørgen Toft til at hjælpe os med U19, og nu er det lykkes med Hans Henrik (Hans Henrik Andreasen, red.). 

  - I en lille klub som vores skal vi forsøge at fastholde seniorspillerne og forsøge at rette henvendelse til nogle spillere i nærheden fra storbyerne eller storklubberne og spørge, om de vil træne et halvt år ad gangen for at se, hvad det kan bære.

  - Der er cirka 20 seniorer, og der er mange, der har spurgt. Alle dem, der har lyst til at komme, er velkomne, men vi gør det lige så meget for at fastholde dem, som vi har. Vi gør det for dem, som vi har, men vi åbner også døren for alle de andre, der kunne tænke sig at komme.

  Spænder vidt og bredt

  Jan Hansen fortæller, at klubben i 1970'erne var i både Serie 1 og Serie 2, og i den periode var den tidligere landsholdsspiller Jens Jørgen Hansen træner i Glejbjerg SF ad to omgange. Klubben har stort fokus på, at alle er velkomne.

  - Vi er en fodboldforening. I vores værdier står der, at vi er en enstrenget forening, og det vil vi arbejde for, at det skal blive ved med at være. Det giver os nogle muligheder for at gøre noget for alle, uden at man skal tage hensyn til andre idrætsgrene. Vi er nogle fodboldfolk, der gerne vil arbejde for fodbold, og det har vi lettere ved i en enstrenget forening i forhold til kulturforskelle.

  - Vi vil gerne tilbyde fodbold fra fem til 70-årige, og vi har nogle veteraner på plus 65. Vi spænder vidt og bredt og har også rigtig mange piger, der spiller fodbold, og vi forsøger at dele sol og vind lige, siger Jan Hansen til LigaBold.dk og tilføjer, at han tror, at klubben kan blive løftet med tilgangen af Hans Henrik Andreasen som træner.

  Glejbjerg SF og 43-årige Hans Henrik Andreasen har for nu lavet en halvårig aftale.

  Udover de mange kampe i Superligaen for Esbjerg, OB og Hobro, så fik midtbanespilleren også en A-landskamp, og det var mod Tjekkiet i 2010.

  I løbet af karrieren spillede Hans Henrik Andreasen for Varde IF, Esbjerg fB ad flere omgange, Greuther Fürth, OB, Hobro IK og Ringkøbing IF.

  Mandag 21. februar træner Hans Henrik Andreasen sine nye tropper for første gang, og Andreasen og co. starter ud mod Fåborg/Årre 27. marts i Serie 4 Pulje 91.

  Du kan se et af Hans Henrik Andreasens mål i Superligaen i videoen øverst i artiklen cirka 5.25 inde i klippet.

  Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk. 

  3 kommentarer

  Gå til forum

  Seneste nyheder

  0