19/9 2019

Stor strid: Ingen Discovery-kanaler hos YouSee

YouSee dropper Discovery Networks' kanaler i sine faste tv-pakker. Det bekymrer i DBU og DIF, mens man hos Discovery Networks ryster på hovedet af YouSees udmeldinger.

YouSee dropper Discovery Networks' kanaler i sine faste tv-pakker. Det bekymrer i DBU og DIF, mens man hos Discovery Networks ryster på hovedet af YouSees udmeldinger.

Fra 2020 kan kunder hos tv-udbyderen YouSee ikke længere se de kanaler, som Discovery Networks står bag. Det afslørede YouSee tidligere på ugen.

Kanalerne ryger ganske enkelt ud af tv-pakkerne hos tv-udbyderen.

Det betyder blandt andet, at YouSees over en million kabel-kunder ikke kan se det danske landshold spille landskampe, da det er Discovery Networks, der sidder på rettighederne til disse.

Det har fået både Dansk Boldspil Union (DBU) og Danmarks Idræts Forbund (DIF) op af stolen. Sammen har de meldt ud, at de er meget bekymrede over situationen.

Bekymring i DBU
Det formulerer DBU's konsituerede direktør, Kenneth Reeh, på følgende vis.

- Fodbold er den mest populære sportsgren, og herrelandsholdet kan skabe en helt særlig sammenhængskraft i Danmark. Derfor bør flest muligt kunne se Christian Eriksen og de andre i årene frem.

- Det er problematisk og beklageligt, hvis seerne ikke får adgang til det populære fællesskab, som et fodboldlandshold kan skabe, lød det i en pressemeddelelse torsdag.

Hos DIF er udmeldingen ganske klar.

- Set udefra ligner det her et forhandlingsspil, som sports-Danmark er blevet gidsler i. Derfor vil vi fra DIF’s side opfordre til, at YouSee og Discovery finder en løsning til glæde og gavn for idrætten og danskerne, siger DIF's administrerende direktør Morten Mølholm i den fælles meddelelse.

Ingen gidsler
DIF's opfattelse af sports-Danmark som gidsler kan de ikke nikke genkendende til hos YouSee, fortæller direktør Jacob Mortensen i et interview med DR Sporten.

- Nej, det synes jeg ikke. Hos YouSee arbejder vi for at stille så mange rettigheder til rådighed, som vi kan – også, når det kommer til bredde.

- Det skal være let tilgængeligt og let at vælge til og fra. Det er fremtiden, som vi ser det. Det handler om at få endnu flere rettigheder ind i en fleksibel verden af udvalg. Nu skal man så tage et aktivt valg her, siger Jacob Mortensen.

Uenighed om bland selv
Det aktive valg består i, at YouSee fortsat vil udbyde Discovery Networks' kanaler i bland selv-pakker, men den plan er de ikke med på hos Discovery.

- Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor YouSee til sine mange utilfredse kunder på Facebook og i pressen bliver ved med at gentage, at de har stor tiltro til, at de fortsat kan tilbyde vores kanaler via Bland Selv.

- Det kommer ikke til at ske, fordi Yousee i sine pressemeddelelser jo helt åbenbart selv har fravalgt Discovery som partner i deres forretning til fordel for NENT og TV2.

- Der er ingen forhandlinger mellem os, så YouSee vildleder simpelthen sine kunder, siger Christian Kemp, der er administrende direktør i Discovery Networks Danmark i en pressemeddelelse.

Det er altså seneste melding fra parterne, og det tyder ikke på, at sidste ord er sagt i sagen.

Discovery Networks råder over blandt andet Kanal 5, 6'eren, Canal 9 og de to Eurosport-kanaler.

41 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0