27/2 2021

Ståle vil diskutere mulig norsk VM-boykot

Norges landstræner Ståle Solbakken forstår de klubber, der opfordrer til boykot af VM i Qatar, men han vil diskutere åbent, hvorvidt det er den bedste løsning for at ændre forholdene i ørkenstaten.

Norges landstræner Ståle Solbakken forstår de klubber, der opfordrer til boykot af VM i Qatar, men han vil diskutere åbent, hvorvidt det er den bedste løsning for at ændre forholdene i ørkenstaten.

Tromsø opfordrede fredag det norske fodboldforbund til at boykotte VM i Qatar, efter The Guardian afslørede, at over 6.500 migrantarbejdere har mistet livet i forberedelserne til slutrunden.

Senere fulgte Strømsgodset og Viking trop og ønskede et boykot fra Norges side af, og nu kommenterer landstræner Ståle Solbakken så på opfordringerne.

Han forstår fuldt ud kritikken af Qatar, men han er ikke sikker på, at boykot af slutrunden er det bedste våben mod forholdene i ørkenstaten.

- Jeg tror ikke nogen i NFF eller hele Norges befolkning mener, at det, der har foregået, og som nok stadig foregår, er godt. Det er fuldkommen uacceptabelt, det som sker dernede, siger Solbakken til VG.

- Det, som er vigtigt for mig, er, at det bliver solidarisk; at målet med en boykot og andre aktioner medfører, at arbejderne får det bedre, og at mænd og kvinder bliver ligeværdige.

- Hvad er målet med en boykot? Er det for at sætte foden ned på grund af, hvad der er sket? Man kan ikke give nogen livet tilbage eller ændre på de skader, der er sket. De er der jo. Hvad kan man gøre for, at der sker en kraftig forbedring eller genopretning?

- Hvad kan vi få ud af det sammen? Der er ingen, som på et moralsk principielt grundlag kan sige, at en boykot er andet end en god aktion.

- Det kan nemt forsvares at gøre. Men betyder der, at arbejderne får det bedre på sigt? Det er den diskussion om, hvad der vil fungere bedst, som vi nu må have frem, siger Ståle Solbakken.

Udover de tre norske klubber, som har opfordret til VM-boykot, har flere klubber i landet meldt ud, at man vil tage emnet op på deres generalforsamlinger.

Læs også

Høgli og Tromsø opfordrer til VM-boykot

Medie: 6.751 migrantarbejdere er døde i Qatar

Regeringen afviser at opfordre til VM-boykot

Amnesty om VM-boykot: Aldrig været tættere

17 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0