1/10 2020

Ståle om exit: Den mørkeste dag i min FCK-tid

Ståle Solbakken mener, at FC København akkurat nu er på det laveste niveau i løbet af nordmandens mange år i klubben.

Ståle Solbakken mener, at FC København akkurat nu er på det laveste niveau i løbet af nordmandens mange år i klubben.

Europa League Kvalifikation

playoff
FT

FCK

0 - 1

RIJ

20'
0 1
Peter Ankersen
Selvmål

FC København har tradition for at deltage i europæiske gruppespil, men sådan bliver det ikke i denne sæson.

Løverne tabte torsdag aften 0-1 til kroatiske Rijeka, og Ståle Solbakken lagde sig fladt ned på pressemødet efter kampen.

- Det er nok den mørkeste dag i mine epoker i FCK, indleder Ståle Solbakken og fortsætter:

- Vi troede, at vi var restituerede i hoved og ben og havde forberedt os godt. Jeg synes, starten på kampen var okay, men så fik de det bizarre mål, som på mange måder symboliserer, hvor vi er. Midtstopperne tacklede hinanden, og så ramte den overliggeren, ned på Ankersen og i mål.

- Efter det blev vi meget, meget urolige. I første halvleg var vi ikke i nærheden af at skabe en målchance, og vi var så langt fra at udligne, som vi kunne komme.

- I anden halvleg skulle vi selvfølgelig score et mål. Vi fik lidt mere tryk på, spillede en lidt anden formation og var lidt uheldige med den sidste afslutning. Vi genfandt lidt energi, men samtidig var det ikke det niveau, vi skal være på, så vi må bare lægge os fladt ned, siger Ståle Solbakken.

Skader FCK på kort og lang sigt

FCK budgetterer altid med at komme i et europæisk gruppespil, og klubben nedjusterede umiddelbart efter kampen sine forventninger med omkring 65 millioner kroner.

Ståle Solbakken siger, at nederlaget vil skade FCK på både den korte og den lange bane.

- Jeg har hovedansvaret for det her, og jeg føler, at jeg har ondt langt ind i benmarven, for det er ikke sådan, vi vil optræde i en super, super vigtig kamp både historisk, økonomisk og ikke mindst sportsligt set.

- Det skader vores forretning både på kort og lang sigt, og det skader vores stolthed. Jeg har egentlig ikke andet at sige, end at kort opsummeret så tabte vi en finale, selvom det var en speciel atmosfære, mod et for så vidt godt organiseret hold, men det skal bare ikke ske. Hvis vi ikke scorer, så må vi spillede 0-0 og gå i forlænget.

- Jeg har ikke nogen anden forklaring, end at akkurat nu er vi på det laveste niveau i min tid i FCK – måske bortset fra de dage, hvor jeg kom tilbage sidst, siger Ståle Solbakken.

Ståle Solbakkens første periode i FCK var fra 2006 til 2011, mens han vendte tilbage i august 2013 og har stået i spidsen for klubben siden.

Den 52-årige nordmand har kontrakt med FCK til sommeren 2023.

Læs også

Uheldige Ankersen: Vi mangler ild i øjne

FCK-kaptajn efter nedtur: Jeg tager ansvaret

Jonas Wind: Vi kan ikke være det bekendt

EL-exit: FCK nedjusterer med 65 mio. kroner

Bizart selvmål knuste FCK's europæiske drøm

31 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0