12/7 2020

Spansk bettinglov kan få store konsekvenser

Ny spansk lovgivning vil forbyde bettingfirmaer at sponsorere spanske fodboldhold, og det kan få økonomiske konsekvenser for klubberne.

Ny spansk lovgivning vil forbyde bettingfirmaer at sponsorere spanske fodboldhold, og det kan få økonomiske konsekvenser for klubberne.

UEFA Nations League A Gruppe 4

1. runde
tor 3. sep 18:45

TYS

vs

SPA

En ny spansk lovgivning vil forbyde bettingfirmaer at reklamere på spanske stadions og klubtrøjer, og det kan få konsekvenser for økonomien i 41 af de 42 klubber i Spaniens to bedste rækker.

Det skriver det spanske medie Marca, som oplyser, at ti af klubberne har et bettingfirma som hovedsponsor.

Det drejer sig om Leganes, Valencia, Sevilla, Osasuna, Levante, Alaves, Granada, Mallorca, Sporting Gijon og Mallorca.

Det er dog ikke kun ovenstående klubber, der risikerer at miste sponsorindtægter, når loven træder i kraft.

Flere andre klubber har bettingfirmaer i deres gruppe af sponsorer, og også giganterne Real Madrid, FC Barcelona og Atletico Madrid vil blive påvirket af lovgivningen, skriver Marca.

Kun én klub i de to bedste spanske rækker afstår fuldstændigt fra at indgå aftaler med bettingfirmaer. Det drejer sig om Real Sociedad, der altså ikke står til at blive påvirket af den nye lovgivning.

Marca mener at vide, at hold som Valencia og Sevilla står til at miste mellem tre og fire millioner euro i indtægt. Selve La Liga har også en sponsoraftale med et bettingfirma, og ifølge Marca kan La Liga miste omkring 80 millioner euro.

Restriktionerne er dog endnu ikke trådt i kraft. Det forventes først at ske til november, skriver Marca.

59 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0