2/7 2020

SønderjyskE-chef: Truppen ikke klar til Europa

SønderjyskE-sportschef Hans Jørgen Haysen ser ikke truppen som værende klar til at skulle kæmpe i Europa. Der mangler en eller to kvalitetsspillere.

SønderjyskE-sportschef Hans Jørgen Haysen ser ikke truppen som værende klar til at skulle kæmpe i Europa. Der mangler en eller to kvalitetsspillere.

Sydbank Pokalen

finale
FT

AaB

0 - 2

SØN

38'
0 1
Anders K. Jacobsen
Mål
56'
0 2
Anders K. Jacobsen
Mål
65'
0 2
Julius Eskesen
To gule kort

SønderjyskE tog onsdag billetten til europæisk fodbold, da man vandt pokalfinalen med 2-0 over AaB.

Den sejr kommer til at rykke SønderjyskE et par skridt, vurderer SønderjyskEs sportschef Hans Jørgen Haysen, der ikke mener, at den nuværende trup er klar til at skulle spille europæisk fodbold.

Om der skal forstærkninger ind, er dog endnu ikke besluttet, for SønderjyskE kæmper for livet i 3F Superligaen.

- Pokaltitlen kommer til at betyde meget, tror jeg. Ligesom sølv-sæsonen gav os nogle step på som klub. Det gav os spillere af en anden kaliber, vi har en meget mere profileret træner end nogensinde, så den her titel kommer også til at gøre noget, siger Haysen og fortsætter:

- Nu står vi også i europæiske kampe igen, så det giver også genlyd i Europa. De kommer ikke til at kigge på vores logo med to løver og tænke: 'Hvad, er det bare en copycat af FC København?'. Nu ved de, hvad det er, så det bliver noget, vi kan bygge videre på, ingen tvivl om det.

- Vi er dog meget ydmyge, for Superligaen er det afgørende, og den skal vi igennem nu.

Er jeres trup klar til at spille Europa lige nu?

- Nej, det er den ikke lige nu. Men jeg må også sige, at hvis du kigger på, hvordan vi har spillet vores Superliga-kampe på det seneste, så har vi brugt rigtig mange folk. Vi har også nogle unge folk, som er på vej ind, og det kan også give dem et boost, siger han og fortsætter:

- Om vi så skal give en eller to flere chancen i vores trup i forhold til at være med, det kan godt være. Men det er en stor snak om økonomi, og det bliver det også i dette tilfælde.

Hvad mangler I?

- Den mangler en eller to kvalitetsspillere mere. Vi har rigtig, rigtig mange om buddet. Hvis man ser på den seneste måned og hvad vi har præsteret, hvor vi har haft kniven på struben hele vejen igennem, så vil jeg sige, vi har en god start og bund til at gå i Europa.

- Men vi skal bruge flere spillere, hvis vi i hvert fald også skal i et gruppespil.

Sportschefen fortæller, at han allerede nu har forberedt sig på et scenarie, hvor SønderjyskE skal forstærke sig.

- Det betyder, at vi allerede har ledt, selvfølgelig. Som sportschef så er man et eller to skridt foran de scenarier, vi kan ryge ud i, så selvfølgelig har vi holdt nogle ting hen og talt med nogen, som kunne være muligheder. 

- Men den her og selvfølgelig Superligaen bliver afgørende på, hvornår vi eksekverer på noget.

Haysen vurderer, at SønderjyskE er bedre rustet til at skulle spille europæisk fodbold nu, end man var, da man kvalificerede sig til det i 2016 via sølv i Superligaen.

Læs også

Ahlmann: Kommer til at sidde i mig i lang tid

Hæs Haysen: Jeg er så fucking stolt

Pokalhelten AK: Det udviklede sig til et helvede

AK blev sønderjysk helt i kæmpe pokaldrama

21 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0