7/10 2022

Skader og jobcenter: AaB-spids overvejede karrierestop

Som U19-spiller var A-landsholdet et klart mål for Marco Ramkilde, men et hav af skader sendte AaB-angriberen ud på en vild deroute, der indebar overvejelser om et karrierestop.

Som U19-spiller var A-landsholdet et klart mål for Marco Ramkilde, men et hav af skader sendte AaB-angriberen ud på en vild deroute, der indebar overvejelser om et karrierestop.

For en uge siden fik Marco Ramkilde comeback i AaB-trøjen i 1-1-kampen mod OB.

Angriberen satte for nylig sin underskrift på en kort kontrakt i den nordjyske klub, som han i sommeren 2019 måtte sige farvel til, fordi skaderne voldte ham for store problemer.

Siden da har Ramkilde været igennem et hav af tilbageslag, en periode på dagpenge, overvejelser om et karrierestop samt et ophold i engelske Queens Park Rangers.

Nu fortæller den 24-årige aalborgenser om de turbulente år i et interview med bold.dk.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at det har været derude, hvor jeg har måtte kigge på, hvad jeg skulle gøre, hvis det aldrig blev godt, siger Ramkilde.

Dagpenge, jobcenter og karriereovervejelser

Efter et hav af mål som ungdomsspiller og prøvetræning i Mönchengladbach blev Marco Ramkilde i 2017 forfremmet til AaB's førsteholdstrup.

Troen på egne evner var stor, og de lovende takter fra ungdomsfodbolden tydede på, at nordjyderne havde en fremtidig bomber i støbeskeen. 

Men skridtet fra ungdom til senior blev alt andet end rosenrødt for Ramkilde, der løb ind i sin første alvorlige skade. 

Anklen drillede, og det var så grelt, at han efter to år med operationer og genoptræning måtte sande, at AaB-eventyret sluttede. Ramkildes AaB-kontrakt udløb i sommeren 2019, og pludselig stod han på egne ben.

- Helt konkret blev jeg tvunget til at tænke i karrierestop, fordi jeg var på dagpenge, mens jeg genoptrænede, efter AaB-kontrakten udløb. 

- Det var jo en del af forløbet, at man skulle ind på jobcentret og have nogle samtaler om, hvordan jeg kunne komme tilbage på arbejdsmarkedet. 

- Det var første gang, jeg sådan helt konkret skulle sidde og sætte ord på, hvad jeg skulle, hvis det nu ikke blev fodbold alligevel. Og det åbnede selvfølgelig op for den tankegang, siger Ramkilde.

Hvordan var det? 

- Det var selvfølgelig specielt, men nu har jeg en far, der arbejder kommunalt, og som han ganske rigtig sagde, så kan det godt være, at fodbold er en lidt speciel verden, men det er jo stadigvæk en del af arbejdsmarkedet, så de regler, der gælder der, gælder jo også for os fodboldspillere. Det var en selvfølge.

Opsparingen skrumpede

Karrierestoppet blev ikke en realitet, men der gik otte måneder, før Ramkilde fandt en ny klub. 

Det skyldtes blandt andet, at han måtte besøge en specialist for at blive helt fri af sin skade. Angriberen måtte tage af opsparingen for at finde den fornødne økonomi til at betale for behandlingen og de efterfølgende genoptræningstimer.

- Jeg fik lavet min ankel af en specialist, der kunne se, at det ikke fungerede med den første operation, jeg havde fået lavet. Derefter hyrede jeg fysioterapeuter til at hjælpe med genoptræning, så i den periode måtte jeg trække på min egen opsparing. 

I foråret 2020 var Ramkilde klar til at tage til prøvetræninger, og her endte det med en aftale i Championship-klubben Queens Park Rangers. 

Corona og overbelastet krop

Opholdet i QPR varede lidt over to år, men Ramkilde noterede sig kun for én førsteholdskamp i den engelske klub. 

Årsagen var nok en gang skadesproblemer, mens corona-pandemien heller ikke ligefrem satte skub i tingene.

- Jeg løb ind i mange muskelskader, fordi jeg gennem mine to og et halvt år som seniorspiller havde været oppe på det træningsniveau, som der skulle til. 

- Det gik som regel rigtig fint i preseason, men stort set hver gang sæsonen skulle til at gå i gang, var min krop overbelastet, og så kom de her muskelskader. Jeg var simpelthen ikke gearet til træningsmængden. 

I juli udløb Ramkildes kontrakt i QPR, og så var fremtiden nok en gang uvis.

AaB-comeback

Heldigvis stod AaB klar med åbne arme og lod angriberen træne med i klubben, hvor han henover sommeren stille og roligt kunne bygge sin krop op. 

Ramkilde havde hele tiden øjnene rettet mod en aftale med den nordjyske klub, men AaB var af naturlige årsager skeptiske omkring angriberens fysiske forfatning. 

Derfor blev det først til en kort kontrakt i slutningen af september, men det flugter også helt fint med det sted, Ramkilde er dagen i dag.

- Jeg tager hver evig eneste dag her som en fed bonus, for det kunne lige så godt ikke have været. Det gør, at jeg sætter pris på hver eneste dag som professionel. 

- Rent fodboldmæssigt har det været super frustrerende i mange perioder. Rent menneskeligt har jeg kunne drage nogle erfaringer af det, som jeg håber kan give mig noget styrke, nu hvor jeg er helt tilbage på sporet, siger han.

Marco Ramkilde understreger, at han for første gang i fem år føler sig fuldkommen fit for fight. Men han er stadig påpasselig med at sætte ambitionerne for højt. Det har skaderne lært ham.

- Jeg er forsigtig med at sætte for store mål, for jeg har bare lært, at det ikke rigtigt gør noget godt. 

- Som ungdomsspiller drømte jeg jo om at skulle være landsholdsangriber, men skaderne har bare gjort, at jeg holder snuden i sporet i forhold til de ting, jeg kan påvirke, afslutter AaB-angriberen.

Marco Ramkilde og AaB skal på mandag en tur til Horsens for at bide skeer med Jens Berthel Askous tropper. 

Læs også

Stod Carlgren for rundens bommert i Superligaen?

AaB'er frataget stor chance: Der kom en lys top

Hjemvendt angriber satser på længere AaB-aftale

AaB henter Ramkilde tilbage

Ramkilde blev skadet før vigtig AaB-test

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0