9/8 2022

Sisto-mål da vilde Benfica smed FCM ud samlet 7-2

FC Midtjylland forsøgte mod Benfica i returmødet i Champions League-kvalen, men gæsterne viste sig for skarpe og vandt 3-1 og sammenlagt med hele 7-2. 

FC Midtjylland forsøgte mod Benfica i returmødet i Champions League-kvalen, men gæsterne viste sig for skarpe og vandt 3-1 og sammenlagt med hele 7-2. 

Champions League Kvalifikation

3. runde
FT

FCM

1 - 3

BEN

23'
0 1
Enzo Fernandez
Mål
56'
0 2
Henrique Araujo
Mål
63'
1 2
Pione Sisto
Mål
88'
1 3
Diogo Goncalves
Mål

FC Midtjylland stod foran en mere eller mindre umulig opgave tirsdag aften, da de skulle forsøge at vende et 1-4-nederlag i Portugal mod Benfica til videre avancement i Champions League-kvalifikationen. 

Hertil hjalp det ikke hjemmeholdet, at de var nødsaget til at spille på Randers FC’s stadion, da MCH Arena i denne uge var lejet ud til VM i ridning. 

FCM’s fans skabte dog en fin ramme alligevel, og værterne prøvede fra start at presse gæsterne højt på egen banehalvdel for at fremtvinge et hurtigt føringsmål. 

Et par gange lykkedes det også at bryde modstanderne højt oppe, men man formåede sjældent at blive farlige. 

Skarpe Benfica gjorde kort proces

Det gjorde gæsterne omvendt heller ikke, men alligevel lykkedes det dem at score føringsmålet halvvejs igennem første halvleg på deres første mulighed i kampen. 

Det var til gengæld også en stor en af slagsen, idet Goncalo Ramos kunne finde Enzo Fernandez helt fri alene foran mål, efter at Evander kom til at lade ham gå. Tæt under mål scorede Fernandez derfor til 1-0. 

Så stod det pludselig 5-1 sammenlagt, og det lagde en dæmper på det spinkle håb, der kunne eksistere, hvis værterne fra FCM nu var kommet i front, og kampen skulle lige sætte sig herefter. 

Mod slutningen af første halvleg sluttede værterne så alligevel godt af med nogle store tilbud til Paulinho og sidenhen Anders Dreyer, der var tæt på at kunne spille Sory Kaba helt fri inde foran mål. 

Tilbuddene udmøntede sig dog ikke i mål, og så måtte værterne gå til pausen nede 0-1. 

Ud til anden halvleg havde FCM skiftet netop tilbagevendte Evander ud med Oliver Sørensen, og det kunne ligne en mindre resignation fra hjemmeholdet. 

Ti minutter senere blev den samlede stilling så også reelt afgjort, da Benfica fra et indlæg gjorde det til 2-0 på et hovedstød af Henrique Araujo. 

Sisto-mål for tredje kamp i streg

Målet til 0-2 punkterede kampen for en stund, hvor man også fornemmede, at tilskuerne på lægterne skulle finde en passende grimasse og stemning igen. 

De blev imidlertid hjulpet på vej af hjemmeholdet, som efter et flot angreb fik reduceret gæsternes føring på et mål af Sisto. 

Paulinho lagde et forrygende indlæg ind i panden på Kaba, som sendte et forsøg afsted på overliggeren, og på den efterfølgende retur, flugtede Sisto så læderet i netmaskerne fra en position lige inden for feltet. 

Flot scoring af værterne og Sistos tredje mål på stribe. 

Det bragte stemningen tilbage på tilskuerrækkerne, og værterne knoklede på igen, selvom det fortsat så umuligt ud på måltavlen. 

For gæsterne blev danske Alexander Bah skiftet ind med et kvarter tilbage af kampen, og han var også lige ved at komme på tavlen kort efter, da han brød igennem i højre siden og bankede et skud afsted mod mål, som susede lige over overliggeren. 

Kort før slutfløjt fik publikum så endnu et mål at gå hjem på, og selvom det ikke var til FCM, var det svært ikke at nyde drømmemålet af gæsternes Diogo Goncalves, som fra distancen krøllede et langskud op i hjørnet via overliggeren. 

Herefter kom der ikke flere mål i kampen, hvilket betyder, at gæsterne er sikkert videre til næste runde i Champions League-kvalifikationen med en samlet sejr på 7-2, hvor enten Sturm Graz med Rasmus Højlund eller Dynamo Kiev venter. 

64 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0