17/4 2021

Silkeborg lagde afstand til Esbjerg i toppen

Silkeborg hentede en 3-0-sejr ude over HB Køge og øgede afstanden ned til Esbjerg på tredjepladsen i 1. division til fire point.

Silkeborg hentede en 3-0-sejr ude over HB Køge og øgede afstanden ned til Esbjerg på tredjepladsen i 1. division til fire point.

1. Division Oprykningsspil

25. runde
FT

HBK

0 - 3

SIF

59'
0 1
Nicolai Vallys
Mål
87'
0 2
Magnus Mattsson
Mål
90'
0 3
Nicklas Røjkjær
Mål på straffe

Silkeborg kunne lørdag udnytte, at Esbjerg tabte mod Viborg fredag og lægge afstand til vestjyderne på 1. divisions andenplads.

Modstanderen var HB Køge, der senest tabte 1-3 til FC Helsingør, men i runden forinden flot fik 1-1 hjemme mod topholdet Viborg.

Første halvleg blev en ganske jævnbyrdig affære, og Silkeborg havde svært ved at skabe mange chancer, som de ellers plejer i 1. division.

Det var blandt andet HB Køges fortjeneste, som stod godt og disciplineret, og de fik lukket godt ned for Silkeborgs oprykningsaspiranter.

Magnus Mattsson var kreatør bag et par fine angreb, ligesom Nicolai Valleys forsøgte sig med et skud fra spids vinkel, men det tættere på kom de ikke før pausen.

HB Køge tog sig god tid og forsøgte at trække tempoet ud af Silkeborg, hvilket lykkedes fint, men Silkeborg gik et gear op i anden halvleg.

Gustav Dahl forsøgte med et par skud udefra. Det ene tog Oskar Snorre sig af, og det andet gik snert forbi stolpen, og Silkeborg kom tættere på.

Efter knap en time lykkedes det så Silkeborg at overliste HB Køge. Magnus Mattsson satte tempo i feltet og fandt Mads Kaalund, der trykkede af.

Oskar Snorre klarede i første omgang, men bolden faldt til Nicolai Valleys på kanten af feltet, og han hamrede bolden ind ved fjerneste stolpe til 1-0.

HB Køge lagde sig dog ikke ned, og kort efter var Oliver Sonne faktisk tæt på en udligning efter et hovedstød tæt under mål.

Martin Koch Helsted havde også en hovedstødsmulighed, men det var Silkeborgs chancer, der var giftigst, og kun gode defensive aktioner forhindrede en scoring mere til gæsterne.

Med fem minutter igen blev det så også 2-0, da et forrygende kombineret angreb endte hos Magnus Mattsson, der bragede bolden i nettet efter oplæg fra Valleys.

I overtiden fik Silkeborg straffespark, da HB Køge-målmand Oskar Snorre væltede Alexander Lind, der var kommet alene igennem.

Nicklas Røjkjær tog sig af sparket, og bolden sneg sig i mål, selvom Snorre var ude ved den og fik handskerne på.

Således vandt Silkeborg 3-0, og de øger dermed afstanden til Esbjerg på tredjepladsen til fire point. HB Køge er fortsat nummer seks.

5 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0