26/6 2020

SIF-chef: Ajax betaler ikke mange, mange mio.

Silkeborg får i første omgang ikke et meget stort millionbeløb for Eskild Dall, men prisen kan stige markant i fremtiden, fortæller sportschef Jesper Stüker.

Silkeborg får i første omgang ikke et meget stort millionbeløb for Eskild Dall, men prisen kan stige markant i fremtiden, fortæller sportschef Jesper Stüker.

Æresdivisionen

3. runde
I dag 19:00

AJA

vs

VIT

Ajax har været på rov i Silkeborgs ungdomsafdeling, hvor den hollandske storklub har købt den 17-årige offensivspiller Eskild Dall.

Hvad Silkeborg får for stortalentet, oplyser klubberne ikke, men på sigt kan transferen sikre Silkeborg et rigtig stort millionbeløb.

Det fortæller sportschef Jesper Stüker til bold.dk.

- Prisen er fortrolig, men det er jo meget naturligt, at sådan en aftale skal være fornuftig, for at vi indgår den. Mulighederne ligger især i, at det kommer til at gå Eskild godt, og at han bliver førsteholdsspiller i Ajax.

- Skulle han ske at blive solgt videre på et tidspunkt, er det, at det bliver helt optimalt. Det er lidt sådan, det er skruet sammen, og det er lidt i samme stil som med Kasper Dolberg dengang.

- Ajax betaler ikke mange, mange millioner for en ung spiller, men det kan det blive til, hvis han bliver en international topspiller, som Dolberg har vist sig at blive, siger Stüker til bold.dk.

Et ekstraordinært talent

Eskild Dall har tidligere været til prøvetræning i Valencia, mens han også har besøgt Ajax to gange, og Jesper Stüker fastslår, at der er tale om en særdeles talentfuld, ung mand.

- Det har været længe undervejs. Han var til prøvetræning i december og igen omkring februar. Jeg tænker, at corona-krisen har gjort, at det har trukket lidt ud, men det er på ingen måde noget, vi har været tvunget til at gøre. 

- Eskild er ungdomsspiller og en del af vores akademi, og det er et naturligt skridt i hans udvikling. Han er et ekstraordinært talent, og når der er interesse fra en klub som Ajax, tænker jeg, at man skal kunne finde ud af at finde en løsning.

- Der er et specielt marked for unge spillere, der ikke er fyldt 18 år, for de figurerer som 'home grown players' og kan komme på de forskellige spillerlister i udlandet, siger Stüker.

Silkeborg solgte i 2015 Kasper Dolberg til netop Ajax, og nu gentager historien sig altså med Eskild Dall, og destinationen er ikke det eneste, de har tilfælles.

- De kommer begge fra Voel, og nu har de begge taget via Silkeborg til Ajax. Det er da lidt pudsigt, at to Voel-drenge har haft så parallelt forløb, siger Jesper Stüker.

Eskild Dall har underskrevet en treårig aftale i Ajax, hvor han i første omgang skal spille på klubbens U18-mandskab.

Læs også

Stolt Eskild Dall: Ajax-skifte er en drøm

Silkeborg sælger 17-årigt stortalent til Ajax

14 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0