1/6 2020

Sensation: ACH ødelagde FCM's drive-in-fest

AC Horsens tog fusen på FC Midtjylland i Herning, hvor Louka Prip sørgede for en overraskende 1-0-sejr til Bo Henriksens mandskab.

AC Horsens tog fusen på FC Midtjylland i Herning, hvor Louka Prip sørgede for en overraskende 1-0-sejr til Bo Henriksens mandskab.

Superligaen Grundspil

25. runde
FT

FCM

0 - 1

ACH

36'
0 1
Louka Prip
Mål

FC Midtjylland genåbnede mandag guldjagten, da man bød AC Horsens op til dans på MCH Arena med det famøse drive-in-arrangement ude foran.

Midtjyderne stillede med Sory Kaba i front i stedet for en skadet Ronnie Schwartz, mens AC Horsens manglede de to stærke profiler Bjarke Jakobsen og Simon Okosun på grund af karantæne.

Ikke desto mindre startede Horsens bedst ud, og Rune Frantsen ville efter et par minutter have straffespark - den gik dog ikke.

Bo Henriksen gik til den på sidelinjen med råb og skrig, der kunne høres overalt på det tomme stadion, og han kunne være fint tilfreds med det initiativ, de gule viste fra start.

Horsens-scoring i god FCM-periode
FC Midtjylland kæmpede sig dog så småt til overtaget, og efter 20 minutter måtte Jonas Thorsen diske op med en redning på stregen efter et hovedstød fra Erik Sviatchenko.

Evander havde kort efter en god skudmulighed, men brasilianeren bankede over mål.

FC Midtjylland dominerede i denne periode, men det afholdt ikke AC Horsens fra at score efter 36 minutter. Louka Prip bankede bolden ind tæt under mål efter oplæg af Nicolai Brock-Madsen, og således var gæsterne på 1-0.

Michael Lumb havde kort efter en glimrende flugter, men skuddet gik i sidenettet, og derfor var stillingen 1-0 til Horsens ved pausen.

FCM havde det svært offensivt
I starten af anden halvleg var Awer Mabil på spil, men hans afslutning blev blokeret, og midtjyderne havde svært ved at spille sig frem til de helt store chancer.

Sory Kaba forsøgte sig med et saksespark efter en time, men forsøget gik forbi mål.

Lasse Vibe, Marc Dal Hende og debutanten Aral Simsir blev sendt i kamp, men midtjyderne havde problemer med at omsætte boldbesiddelsen til chancer.

Michael Lumb headede i den anden ende tæt forbi mål, mens Simsir havde et godt skudforsøg i den anden ende.

Horsens holdt flot stand
FC Midtjylland skruede et nøk op for offensiven de sidste ti minutter, hvor de stort set kun havde to mand i bagkæden, men det kneb altså fortsat mod et kompakt Horsens-hold.

Sory Kaba kom i en god position med et par minutter igen, men hans skud blev blokeret, efter han havde ventet for længe med sin afslutning.

Rasmus Nicolaisen fik et kæmpe tilbud kort før tid, men han sendte sit frie hovedstød forbi mål. Lasse Vibe testede stolpen kort efter, men tættere på midtjyderne ikke.

Det hele endte derfor med en overraskende 1-0-sejr til gæsterne, og FC Midtjylland mistede dermed et vigtigt skridt i jagten på mesterskabet. AC Horsens tager omvendt et markant skridt væk fra bundstriden i 3F Superligaen.

Læs også

Se billederne: FCM holder drive-in-fest

65 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0