8/1 2022

Sendte DK ud af VM: Simon Kjær er utrolig

Frankfurts Makoto Hasebe har altid set en stor stjerne i Simon Kjær, siden de to mødtes i Wolfsburg. Japaneren har desuden gode minder om Danmark efter VM-kampen i 2010, siger han til bold.dk.

Frankfurts Makoto Hasebe har altid set en stor stjerne i Simon Kjær, siden de to mødtes i Wolfsburg. Japaneren har desuden gode minder om Danmark efter VM-kampen i 2010, siger han til bold.dk.

I Eintracht Frankfurt løber Jesper Lindstrøm rundt side om side med den japanske legende Makoto Hasebe, som gennem flere år har været en stor profil i Bundesligaen.

Det er dog ikke første gang, at Hasebe arbejder sammen med en, der har dansk pas, da han gennem sin tid i tysk fodbold flere gange har delt omklædningsrum med danskere. 

Japanerens tid i Bundesligaen begyndte i Wolfsburg, hvor han løb ind i Simon Kjær.

- Han havde et utroligt potentiale på det tidspunkt, hvor jeg mødte ham første gang. Nu er han allerede 32 år gammel, men jeg er ikke overrasket over, at han har udviklet sig så godt. Han er en meget intelligent fyr, som har gode fodboldfærdigheder.

- Det fysiske og teknikken er selvfølgelig vigtige, men det er også et spørgsmål om sind og intelligens, og det har han også, så jeg er ikke overrasket over, hvor langt han er kommet i sin karriere.

Hvem er den bedste dansker, som du har mødt?

- Det er svært at sige, men selvfølgelig Simon Kjær, som jeg spillede sammen med i Wolfsburg. Han er altså en utrolig god fodboldspiller. Jeg er også meget, meget imponeret af hans personlighed selvfølgelig. 

- Jeg synes faktisk, at alle danske spillere og deres personligheder er top. De er alle så rolige og beskedne. Jeg har også spillet sammen med Thomas Kahlenberg, Frederik Rønnow og nu Jesper Lindstrøm, og de er alle super fyre. Det er meget imponerende for mig.

VM-sejr over Danmark var vigtig for nationen

Hvis man går næsten 12 år tilbage i tiden har mange danskere nok et dårligt minde om Japan, da det danske landshold tørnede sammen med Japans ditto til VM i 2010.

Her var Makoto Hasebe med for japanerne, hvor han endda var holdets anfører, og han husker tydeligt den sommerdag, hvor Japan sendte Danmark tilbage til det kolde nord og ud af VM-slutrunden med et nederlag på 1-3.

Det sendte i stedet Japan videre i turneringen, men sejren var meget vigtigere end blot at gå videre fra gruppespillet.

- Jeg kan godt huske den kamp. Det var jo i 2010, som betyder, at det næsten er 12 år siden. Den sejr var utrolig vigtig for os, ikke kun for landsholdet, men også for hele fodbolden hjemme i Japan. Det japanske folk var meget glade. 

- På det tidspunkt var fodbold ikke så populært i Japan, men i 2010 nåede vi til ottendedelsfinalerne. 

- Derefter blev fodbold den mest eller anden mest populære sport i Japan. Så det var en meget vigtig sejr for os kulturelt set, og derfor husker jeg kampen så godt, udtaler Makoto Hasebe.

I 2010 blev ottendedelsfinalen endestationen for Japan, da de tabte til Paraguay efter straffesparkskonkurrence. Her scorede Hasebe desuden på sit spark fra pletten.

Haaland er en stor udfordring

Tilbage i 2010 under VM stod Makoto Hasebe overfor spillere som Jon Dahl Tomasson, Nicklas Bendtner og Søren Larsen, men denne lørdag er det dog en helt anden skandinav, som den nu 37-årige japaner skal forsøge at sætte en stopper for.

Eintracht Frankfurt indleder nemlig det nye år i Bundesligaen med et opgør mod Dortmund, hvor Hasebe og co. skal forsøge at sætte en stopper for den norske målmaskine, Erling Haaland. 

Og nordmanden er ved at udvikle sig til et mareridt for Hasebe. Det fortæller Hasebe, da han bliver spurgt ind til, hvem der har været den sværeste at dække op for i Bundesligaen.

- Hvis jeg ser gennem hele min karriere, er jeg nødt til at sige Robert Lewandowski. Vi har indkasserede alt for mange mål mod ham. Han er en utrolig god spiller, men lige i øjeblikket må jeg sige, at det er Erling Haaland.

- Haaland er altid er en stor udfordring. Han er jo endnu hurtigere og er meget stærk ren fysisk. Men begge spillere er fantastiske angribere, udtaler Makoto Hasebe til bold.dk.

Lørdag kan man finde ud af, om Makoto Hasebe og Frankfurt kan få Erling Haaland under kontrol, når Frankfurt og Dortmund tørner sammen på Deutsche Bank Park, som kan ses på Viaplay klokken 18:30.

Læs også

Lindstrøm vil have japansk råd: Passer uret?

Stor ros til Kasper Junker: Klar til Bundesliga

International hæder: Kjær er årets spiller

Kjær: Bedste og værste år i karrieren

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0