23/12 2021

Scoop: Tidligere OB-træner skal til DS-klub

Danmarksserie-klubben OKS tilknytter den tidligere OB-træner Uffe Pedersen som supervisor for trænerteamet, og formand Klavs Larsen ser det som et scoop.

Danmarksserie-klubben OKS tilknytter den tidligere OB-træner Uffe Pedersen som supervisor for trænerteamet, og formand Klavs Larsen ser det som et scoop.

Odense Kammeraternes Sportsklub (OKS) huserer i Danmarksserien, hvor cheftræner Dani Nørgaard skal forsøge at dirigere holdet til at sikre flere sejre.

Til foråret får Nørgaard dog ganske kyndig hjælp.

Den tidligere OB-træner Uffe Pedersen bliver nemlig tilknyttet som supervisor/udvikler, hvor han kommer til at give sparring til blandt andre Dani Nørgaard.

OKS-formand Klavs Larsen siger til LigaBold.dk, at Uffe Pedersen kan få stor betydning for OKS.

- Kan vi drage nytte af de der mange års erfaring, som han har, så føler vi faktisk, at det er et scoop at få til at kigge forbi, siger Klavs Larsen til LigaBold.dk.

Formanden siger, at Uffe Pedersen startede sin cheftrænerkarriere i OKS. For år tilbage var Roald Poulsen tilknyttet OKS i en lignende rolle, men nu bliver Pedersen en del af serieklubben.

Larsen fortæller, at den tidligere OB-træner gerne vil give noget tilbage til klubben.

- Uffe (Uffe Pedersen, red.) har i flere omgange været i klubben, og så er der sket det, at vi efter et par gode år med et stabilt trænerteam skiftede cheftræner her i efteråret til Dani Nørgaard. Dani er jo en ung og meget talentfuld mand, som kan rigtig meget på det fodboldmæssige plan. 

- Vi tænkte også, at hvis vi kunne få en kapacitet til at være omkring ham og de øvrige trænere angående det bedste seniorhold, så kunne det være lidt et scoop at give ham det ekstra i at have noget erfaring omkring sig.

- René Lindharth meddelte, at han var nødt til at stoppe på grund af sin coachuddannelse, som han har ved siden af fodbold. René har mange års erfaring i fodboldverdenen, og det har Dani egentlig også. På trods af sin unge alder er det på ungdomssiden. 

- Der kunne vi godt tænke os at give ham den mulighed at have en stærk kapacitet. Så kontaktede vi Uffe og spurgte, om det ikke var noget at komme tilbage på Østerbæksvej, og det, syntes han, var spændende, siger Klavs Larsen og tilføjer:

- Jeg synes, det er et skulderklap, for som Uffe udtrykte i en af de snakke, som vi havde, så han har også fulgt os, angående hvordan vi gør tingene. Han kunne godt se sig selv give lidt tilbage med den erfaring, som han har fået på større adresser. Vi synes, at det er rigtig fedt, at folk med de kapaciteter kigger på klubber af vores størrelse. Han vil gerne bidrage til det, som vi har gang i det. Det er vi rigtig stolte over.

Vil være trænernes træner

Uffe Pedersen arbejder også som trænerudvikler i DBU, og han har også fået nogle specialopgaver, siger formanden. Uffe Pedersen var blandt andet inde over, da Lars Jacobsen og Daniel Agger fik deres trænerlicenser.

Formanden fastslår, at Uffe Pedersen kommer til at have en tilbagetrukket rolle.

- Han kommer ikke til at være træner på banen. Han kommer ikke til at være spillernes fyr. Han bliver trænernes træner. Alle i og omkring vil komme til at mærke det, da han vil komme til at sætte sit aftryk på tingene. Det er der ingen tvivl om. Han skal ikke flytte kegler og være assistenttræner, men han kommer til at være lidt i baggrunden i forhold til sparring på det menneskelige og fodboldmæssige plan.

Der er endnu ikke lagt en plan for, hvor lang tid den 67-årige tidligere Superliga-træner skal være i OKS.

- Vi tager det, som det kommer. Det kan være, at det varer rigtig lang tid. Det kan også være, at vi efter tre eller seks måneder eller et år siger, at nu har han bidraget med det, som han gerne ville. Det må tiden vise. Det tager vi helt stille og roligt, siger Klavs Larsen til LigaBold.dk og tilføjer, at det er meget prisværdigt, at Uffe Pedersen gerne vil give noget tilbage til OKS.

OKS indtager andenpladsen i Danmarksserien Pulje 3, hvor Odense-klubben er ti point efter SfB-Oure FA i toppen af puljen.

Uffe Pedersen stoppede i OB i 2016, og her nåede han både at være spiller, træner, assistent og talentchef.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.

Læs også

OKS ansætter 27-årig klubmanager: Er stolt

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0