22/6 2021

Schmeichel om Damsgaard: Kæft en spiller

Kasper Schmeichel har store roser til overs for 20-årige Mikkel Damsgaard, der i den grad har vist sig frem for Danmark. Desuden jubler Schmeichel over Jonas Wind og Andreas Skov Olsen.

Kasper Schmeichel har store roser til overs for 20-årige Mikkel Damsgaard, der i den grad har vist sig frem for Danmark. Desuden jubler Schmeichel over Jonas Wind og Andreas Skov Olsen.

Der er vist ikke længere nogen, der er i tvivl om, hvem 20-årige Mikkel Damsgaard er.

Han har driblet og sparket sig ind i de danske fodboldfans' hjerter i den seneste uge, efter han har fået plads i landsholdets startopstilling i fraværet af Christian Eriksen.

Mandag startede Damsgaard inde mod Rusland og havde i begyndelsen store problemer med at vise sig frem, men kort før pausen diskede han op med et brillant langskud til 1-0, der åbnede en særdeles lukket kamp, og siden endte det 4-1 til Danmark.

Efter kampen var der store roser fra landsholdsmålmanden Kasper Schmeichel til Damsgaard.

- Der er ikke nogen, som erstatter Christian Eriksen, men Mikkel altså.. Kæft en spiller. Vi har jo set det til træning, og det at han producerer, hvad han producerer i kampene, det er jo fantastisk, indledte Schmeichel og tilføjede så om Sampdoria-danskeren:

- Jeg sagde til Mikkel Damsgaard, at jeg havde på fornemmelsen, at han ville score. Han var så tæt på mod Belgien og spillede så fantastisk en kamp, så jeg tænkte, at det var det perfekte tidspunkt for ham at få hul på bylden. Ja, han var fænomenal i dag.

Schmeichel var desuden særdeles begejstret for den talentmasse, som det danske landshold besidder i øjeblikket.

- Vi har så meget talent i Danmark. Mikkel Damsgaard, Jonas Wind, Andreas Skov Olsen - altså, der er så mange fantastiske og spændende spillere, vi har at se frem til.

- Vil ikke sige, vi var i store problemer mod Rusland

I første halvleg af mandagens kamp mod Rusland var russerne først særdeles tæt på at bringe sig på 1-0 efter en fejl af Jannik Vestergaard, inden danskerne kæmpede med at åbne et kompakt russisk forsvar.

Schmeichel erkender, at Danmark havde det svært mod et stærkt russisk hold, men så store var problemerne ikke, før Damsgaard åbnede kampen.

- Jeg vil ikke sige, at vi havde rimelig store problemer, men jeg vil sige, at vi var oppe mod en modstander, der ikke skal undervurderes. Det er ikke en dårlig modstander. De er meget velorganiserede, meget veltrænede og har en rigtig, rigtig god træner, vurderede han og tilføjede så:

- De har en disciplineret struktur i den måde, de spiller, og de er svære at bryde ned. Så jeg vil ikke sige, at vi havde store problemer, men nogle gange i sådanne kampe, hvor man er oppe mod et hold, som forsvarer sig godt og er kompakte, når de ikke har bolden, så har man brug for noget held eller noget magi - og det kom Damsgaard med.

Foruden Damsgaard scorede Yussuf Poulsen, Andreas Christensen og Joakim Mæhle i 4-1-sejren.

Læs også

Schmeichel: Vi har en fantastisk chance nu

Danmark leverede igen: En kæmpe lettelse

Karakterer: Magisk dansk aften i Parken

Kæmpe triumf: Danmark er videre ved EM

11 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0