20/1 2021

Ronaldo hyldes som verdens mest scorende

Cristiano Ronaldo scorede onsdag sit karrieremål nummer 760, hvilket ifølge mange gør ham til historiens mest scorende fodboldspiller, men ikke alle er enige.

Cristiano Ronaldo scorede onsdag sit karrieremål nummer 760, hvilket ifølge mange gør ham til historiens mest scorende fodboldspiller, men ikke alle er enige.

Super Cup

finale
FT

JUV

2 - 0

NAP

64'
1 0
Cristiano Ronaldo
Mål
80'
1 0
Lorenzo Insigne
Brændt straffe
90'
2 0
Alvaro Morata
Mål

Da Juventus onsdag vandt den italienske Super Cup med en 2-0-sejr over Napoli, grundlagde Cristiano Ronaldo triumfen med målet til 1-0.

Den 35-årige verdensstjerne scorede dermed sit mål nummer 760 i karrieren, og efterfølgende bliver Ronaldo hyldet som den mest scorende fodboldspiller nogensinde.

Et hav af medier og statistiksider udråber Ronaldo som indehaver af den prestigefyldte titel, da den tjekkiske målmaskine Josef Bican i 1930'erne, 40'erne og 50'erne scorede 759 mål, men der er ikke enighed over hele linjen om, hvem der sidder på rekorden.

Data fra det internationale fodboldstatistiksite RSSSF fortæller nemlig, at Josef Bican scorede 805 karrieremål og dermed reelt fortsat har rekorden.

Forvirringen skyldes, at nogle af Bicans mål var for Rapid Wiens reserve- og amatørhold, ligesom han har scoret i kampe, der ikke var officielle landskampe. 

Hvis de fraregnes, sluttede Bican på de 759 mål i 495 kampe, skriver BBC. Til sammenligning har Cristiano Ronaldo nu spillet 1040 kampe.

Cristiano Ronaldos nærmeste forfølger, som fortsat er aktiv, er to år yngre Lionel Messi, der er 41 mål efter portugiseren.

Læs også

Ronaldo og Morata sikrede Super Cup-triumf

10 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0