5/7 2020

Priske om spilleres drømme: En del af spillet

Brian Priske kalder det logisk, at flere FC Midtjylland-spillere taler offentligt om sine planer for at forlade klubben i de kommende år.

Brian Priske kalder det logisk, at flere FC Midtjylland-spillere taler offentligt om sine planer for at forlade klubben i de kommende år.

Champions League gruppe D

4. runde
I morgen 20:00

AJA

vs

FCM

I FC Midtjylland har flere spillere for nyligt luftet sine tanker om at skulle forlade klubben.

I juni har Sory Kaba fortalt, at han vil videre om få år, Joel Andersson har sagt, at han gerne vil videre på et tidspunkt og Frank Onyeka har sagt, at han er klar til at forlade klubben denne sommer.

Den snak bekymrer FCM-træner Brian Priske sig ikke over, selv om klubben har meldt ud, at man gerne vil holde på den midtjyske stamme for at komme i et europæisk gruppespil efter sommer.

Det fortæller Brian Priske til bold.dk.

- Jeg tænker, det er logisk. Det er logisk, at man drømmer om en anden liga og så videre, når man har præsteret på et højt plan. Det er den naturlige vej og en del af spillet, siger Brian Priske og tilføjer:

- Men så handler det selvfølgelig om, at klub og spillere får lagt den rigtige plan.

- Det har jeg stor tiltro til, at vi nok skal få lagt for de her spillere. Jeg ved, at de er glade for at være her og for at præstere for os, og så handler det om at finde den rette timing for, hvornår skridtet skal tages.

Priske skænker endnu ikke næste sæsons trup en tanke på trods af klubbens udmelding.

- Så langt tænker jeg ikke. Jeg tænker på den korte bane lige nu, og så ved jeg, at andre i klubben tænker på den længere bane. Det handler for os om at præstere her i Superligaen og gøre os fortjent til at komme ud at spille i Europa.

Frank Onyeka: Kan ikke sige noget om næste sæson

Frank Onyekas fortæller til bold.dk, at han på trods af sine udtalelser til Jyllands-Posten fokuserer på at skulle præstere i FCM, som han vil spille til mesterskabet og ud i Europa.

- Jeg sagde, at jeg var klar, hvis muligheden byder sig, men lige nu er jeg kun fokuseret på at vinde mesterskabet med klubben, og så måvi se, sagde Onyeka efter søndagens kamp mod FCK til bold.dk og fortsatte:

- Alle i klubben vil jo gerne have europæisk succes, så det er der fokus er.

- Jeg har ikke talt med FC Midtjylland om fremtiden endnu. Kommer der noget, så må vi se. Jeg kan ikke sige noget om næste sæson, nu er jeg bare fokuseret på at vinde mesterskabet og få holdet i Europa.

Onyekas agent har efterfølgende udtalt, at han forventer at få bud på Onyeka inden længe.

Dal Hende forholder sig til sin etårige kontrakt

En anden spiller, som kunne være på vej væk fra FC Midtjylland er venstrebacken Marc Dal Hende.

Han mislykkedes sidste sommer i et forsøg på at komme videre i karrieren, og siden har den 29-årige back spillet seks kampe i en sæson, hvor han også har siddet ude med en skade.

Kontrakten med FCM gælder foreløbigt et år endnu, og Marc Dal Hende forholder sig blot til den aftale, da bold.dk spørger ham til fremtiden.

- Jeg har et år mere af min kontrakt, og det er det, jeg forholder mig til. Det kan være svært at svare på, hvad der skal ske, siger han.

Er du tilfreds med den spilletid, som du har fået?

- Sådan er det i en topklub. Der er konkurrence om det, men jeg har stadig tro på, at det er mig, der spiller snart, og jeg tror stadig på, at jeg er den bedste. Så det tænker jeg ikke over lige nu.

Så du tænker ikke på at skulle videre i karrieren?

- Nej. Jeg har et år tilbage af min kontrakt.

Dal Hende har været i FCM siden 2017.

U21-landsholdsspiller vil have spilletid

Et større puslespil skal også lægges frem mod næste sæson. For nyligt har klubben blandt andet fået U21-landsholdsspilleren Japhet Sery Larsen hjem fra et lejeophold i Brentford.

Han udtalte for nyligt, at han vil have fast spilletid, hvor han ender, og det ved Priske endnu ikke om bliver i FCM.

- De har været glade for Japhet i Brentford, og han har gjort det godt derovre. Det er jo lidt det, vi håber på med vores unge drenge, som ikke lige står først for i forhold til spilletid hos os, siger Priske og fortsætter:

- De kan komme ud at vise sig frem på et lejeophold og vise deres kvaliteter andre steder, få hår på brystet, og det ved jeg, at Japhet har gjort i Brentford.

- Men igen, det handler om det helt store puslespil. Vi får også flere spillere hjem fra udleje, så det er klart, at vi alle har en opgave foran os i forhold til at sammensætte truppen til næste sæson.

Japhet Sery Larsen spillede på Brentfords U23-mandskab under sit lejeophold.

Læs også

Onyeka-agent tror på bud inden for 14 dage

FCM-profil: Jeg er klar til at skifte til sommer

Sory Kaba: Vil rykke videre om få år

FCM-back: Vil gerne videre på et tidspunkt

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0