5/12 2021

Pokalexit lurer for BIF - sat på plads af FCM

FC Midtjylland fik et godt udgangspunkt i det første af to opgør mod Brøndby, da de kunne rejse hjem til Herning med en 2-0-sejr i bagagen i Sydbank Pokalen.

FC Midtjylland fik et godt udgangspunkt i det første af to opgør mod Brøndby, da de kunne rejse hjem til Herning med en 2-0-sejr i bagagen i Sydbank Pokalen.

Sydbank Pokalen

kvartfinale
FT

BIF

0 - 2

FCM

22'
0 1
Charles
Mål
61'
0 2
Junior Brumado
Mål

Der var pokal-brag på menuen søndag, hvor Brøndby bød FC Midtjylland op til dans i Sydbank Pokalen.

Her blev det første af to opgør spillet på Brøndby Stadion, hvor der var godt gang i kampen fra første fløjt. Her kom Mads Hermansen nede i BIF-målet i den grad på arbejde.

Brøndby-keeperen formåede nemlig at hive den ene fremragende redning frem efter den anden, da gæsterne fra Herning lykkedes med spille sig frem til flere chancer nede foran mål.

Her forsøgte Evander og Paulinho begge at få nettet til at blafre, hvor især sidstnævnte fik sendt et godt skud afsted. Hermansen formåede dog i denne situation at reagere hurtigt på stregen og afværgede forsøget.

Efterfølgende ville værterne nu også lege med, da Mikael Uhre formåede at komme fri i FCM’s bagrum, og så havde månedens spiller i november måned frit løb ned mod Jonas Lössl.

Her trak Brøndby-bomberen udenom Lössl, men skarpheden manglede hos Uhre, da han bankede bolden på overliggeren til stor ærgrelse for fansene nede på Sydsiden.

Mads Hermansen i topform

En storspillende Mads Hermansen var i fokus igen kort tid efter, da han igen legede sprællemand nede i Brøndby-målet. FC Midtjylland kom nemlig frem til en kæmpe dobbeltchance.

Her headede Evander på stolpen, hvor riposten endte hos ham selv. Hermansen diskede dog op med en flot redning tæt under mål, og alle på Brøndby Stadion havde stort set set bolden inde.

Hermansen var dog i gang med en fremragende kamp denne søndag, men den unge BIF-keeper kunne dog ikke holde hele vejen til pausen. 

Efter 22 minutter lykkedes det nemlig FCM at komme foran, da de slog til på et hjørnespark.

Her blev der slået en bold i feltet, hvor Brøndby ikke fik afvist ordentligt, og så kunne Charles i stedet komme frem til bolden og sparke den ind i netmaskerne til 1-0.

Brøndby jagtede forgæves

Efter pausen skulle Brøndby på jagt efter en vigtig udligning, hvis de ville have et godt udgangspunkt med sig til Herning.

Her var det en jævnbyrdig forestilling, hvor der ikke var lige så meget knald på, som det var tilfældet i kampens første 45 minutter.

Den største intensitet kom derfor fra sidelinjen, hvor Bo Henriksen og Niels Frederiksen røg i totterne på hinanden, men dommer Sandi Putros fik styr på de to kamphaner.

FC Midtjylland lignede et mandskab, som var fint tilfreds med stillingen, og de røg derfor også længere tilbage på banen. Det betød dog ikke, at de ikke var farlige nede i den anden ende.

Efter 61 minutter slog de nemlig til, hvor Brøndbys defensiv så passivt til, da FCM blev farlige. Her snød Evander blandt andet Andreas Bruus med en tunnel, inden han med hælen sendte bolden videre til Nikolas Dyhr.

Dyhr valgte at gøre chancen større, da han smed bolden ind centralt til Junior Brumado, som uden problemer sparkede den ind over stregen til 2-0.

FC Midtjylland havde efterfølgende godt styr på kampen, da de stod godt i de bagerste geledder og holdt Brøndby fra de største chancer i slutningen af pokal-opgøret.

Kampen endte derfor med en sejr til FC Midtjylland på 2-0 over Brøndby, og de fik derfor et godt udgangspunkt inden returopgøret den 12. december på MCH Arena.

Læs også

Brøndby bekræfter: Farvel til Michael Lumb

Målfarlige Uhre kåret som månedens bedste

Bo Henriksen: Brøndby er et bump på vejen

45 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0