22/1 2022

Peter S: Vi vil gerne spille med to stoppere

Der kan være systemskifte på vej i Vejle Boldklub. Klubben har hentet den spanske midterforsvarer Raul Albentosa til klubben, og det giver mulighed for at være mere taktisk fleksibel, mener Peter Sørensen.

Der kan være systemskifte på vej i Vejle Boldklub. Klubben har hentet den spanske midterforsvarer Raul Albentosa til klubben, og det giver mulighed for at være mere taktisk fleksibel, mener Peter Sørensen.

Superligaen Nedrykningsspil

32. runde
lørdag 15:00

VB

vs

OB

Vejle har mestendels spillet med et tremand-forsvar med to wingbacks i efteråret, men nye taktiske vinde kan blæse i Nørreskoven i foråret.

I januar hentede klubben nemlig den garvede midterforsvarer Raul Albentosa til klubben, og med tilgangen spanieren har Peter sørensen flere strenge at spille på rent taktisk.

Det fortæller han i et interview til Vejle Amts Folkeblad.

I en intern træningskamp spillede Peter Sørensen med to fireback-kæder, og selvom det ikke er ensbetydende med et definitivt farvel til trebacks-kæden, er holdets træner i gang med at søge nye veje rent taktisk.

Det skyldes ikke mindst, at klubbens backs, herunder Lukas Engel og Tobias Mølgaard, fungerer bedre som, ja, backs, end wingbacks, mener træneren, og at holdet en fireback-kæde har er mere fleksible.

- Vi kan bedre indrette spillet efter det, vi gerne vil, og offensivt giver det os flere muligheder. Vi kan for eksempel spille 4-4-2 med to angribere og to 8’ere, eller vi kan spille 4-2-3-1 med to fløje og en 10’er bag vores angriber, fortæller Sørensen.

I interviewet fortæller han yderligere, at også afgangen af Saeid Ezatolahi spiller ind i de forsvarsalgoritmiske overvejelser, og at Ebenezer Ofori, der skal afløse Ezatolahi, dækker et større område end blot 6'er-positionen, hvorfor en fireback-kæde giver god mening.

Vejle ligger pt. på Superligaens sidsteplads og spiller forårets første ligakamp ude mod Silkeborg den 20. februar.

Læs også

Officielt: Vejle henter spanier - mere på vej

Avis: Vejle henter stopper med La Liga-rutine

7 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0