22/6 2021

Overblik: Treer-regnskab og DK's vej videre

Danmark er videre til ottendedelsfinalen mod Wales. I en eventuel kvartfinale venter Holland eller en treer fra gruppe D, E eller F. Få overblikket her. 

Danmark er videre til ottendedelsfinalen mod Wales. I en eventuel kvartfinale venter Holland eller en treer fra gruppe D, E eller F. Få overblikket her. 

De tre første grupper ved EM-slutrunden er afgjort, og dermed er vi tættere på at kende knockout-kampene.

Følgende 11 lande er videre: Italien, Wales, Schweiz, Belgien, Danmark, Holland, Østrig, Tjekkiet, England, Sverige og Frankrig.

Du får her en gennemgang af grupperne, og hvem der har de bedste kort på hånden i forhold til at snuppe en af de resterende fem pladser i ottendedelsfinalen med særligt fokus på treer-regnskabet.

Det kan nemlig også få stor indflydelse på Danmarks videre færden, for vinder de danske drenge mod Wales, så venter Holland eller tredjepladsen fra gruppe D, E eller F i kvartfinalen.

Hvem ligger til at gå videre som treer

Tre tredjepladser er fundet, hvor to af dem har tre point. Det drejer sig om gruppe B's Finland, der har en målscore på -2, og gruppe C's Ukraine, som har en målscore på -1. 

En tredjeplads med fire point vil altså garantere avancement, da man dermed er blandt de fire bedste tredjepladser. 

Gruppe A: 4 point

Schweiz er sikret at komme videre som en af de fire bedste tredjepladser. Det sker, fordi holdet har fire point.

Gruppe B: 3 point

Finland endte på tredjepladsen i gruppe B, og de skal sætte sin lid til, at de øvrige gruppers resultater flasker sig. Med tre point og en målscore på -2 er finnerne allerede dårligere stillet end tredjepladsen fra gruppe A og C.

Gruppe C: 3 point

Ukraine tabte mandag til Østrig og afgav dermed andenpladsen. Ukrainerne står med tre point og en målscore på -1, hvilket stiller dem bedre end Finland, men dårligere end Schweiz.

Gruppe D: 2 eller 4 point

England og Tjekkiet har fire point, men kan ende på tredjepladsen, hvis de taber, mens der kommer en vinder i det andet opgør. Fire point vil dog være nok til avancement som en af de bedste treere.

Kroatien og Skotland kan spænde ben for hinanden ved at spille uafgjort tirsdag aften. Dermed vil begge hold ende på to point på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen. Det vil sende begge hold ud, da de ikke vil kunne blive blandt de bedste treere.

Bliver der en vinder, vil det vindende hold til gengæld være garanteret avancement med fire point, da man dermed vil overgå Finland og Ukraine, selv hvis sejren 'kun' rækker til en tredjeplads i gruppen.

Gruppe E: 2, 3 eller 4 point

Alle fire hold i gruppe E kan ende på tredjepladsen, og det giver også flere mulige scenarier i treer-regnskabet.

Svenskerne er bedst stillet med fire point, men kan ende på tredjepladsen, hvis de taber til Polen, samtidigt med at Slovakiet og Spanien IKKE spiller uafgjort.

Slovakiet løber med tredjepladsen, hvis de taber til Spanien, mens Polen ikke slår Sverige. Det bliver i så fald en tredjeplads med tre point.

De kan også blive treer ved at spille uafgjort mod Spanien, samtidigt med at Polen slår Sverige. I så fald bliver det med fire point på kontoen og dermed avancement.

Spanien løber med tredjepladsen, hvis de deler med Slovakiet, mens Polen ikke slår Sverige. Det bliver i så fald med tre point og en garanteret målscore på nul.

De kan også få tredjepladsen ved at at tabe til Slovakiet, mens Polen taber til Sverige. I så fald er de ude af turneringen, da en tredjeplads med to point ikke kan komme videre.

Polen kan rende med tredjepladsen, hvis de spiller uafgjort mod Sverige, mens Spanien taber. Det vil i så fald være en tredjeplads med to point og dermed exit.

Gruppe F: 3 eller 4 point

Frankrig snupper tredjepladsen med fire point, hvis de taber mod Portugal, samtidigt med at Tyskland slår Ungarn.

Alternativt skal Ungarn vinde stort over tyskerne, så de overhaler franskmændene på målscore. Frankrig vil dog stadig være videre med fire point på en tredjeplads.

Tyskland tager sig af tredjepladsen, hvis de taber, og Portugal taber. Det bliver i så fald en tredjeplads med tre point og et muligt exit.

Alternativt skal de spille uafgjort, mens Portugal vinder. I så fald er tyskerne treer med fire point og dermed videre.

Portugal kan blive treer med tre point, hvis de taber til Frankrig, mens Ungarn ikke slår tyskerne. 

Portugal kan også tage tredjepladsen, hvis begge kampe ender uafgjort. Det bliver i så fald en tredjeplads med fire point og dermed en ottendedelsfinale til Cristiano Ronaldo og co.

Endelig kan Ungarn blive treer ved at slå Tyskland, hvilket vil bringe dem på fire point og dermed avancement. Det kan også række til en andenplads, hvis Portugal samtidigt taber.

Betydning for Danmark

Danmark møder Wales i ottendedelsfinalen på lørdag i Amsterdam.

Går det danske landshold videre, så skal de møde vinderen af ottendedelsfinalen mellem Holland og tredjepladsen fra enten gruppe D, E eller F.

Hvilken tredjeplads, hollænderne møder, afhænger af hvilke puljer der får en treer med videre.

Holland vil møde tredjepladsen fra gruppe F, dødens pulje, hvis Skotland eller Kroatien spiller uafgjort tirsdag aften.

Grupper, hvis tredjeplads går videreHolland møder
A, B, C og D3'er fra gruppe D
A, B, C og E3'er fra gruppe E
A, B, C og F3'er fra gruppe F
A, C, D og E3'er fra gruppe D
A, C, D og F3'er fra gruppe D
A, C, E og F 3'er fra gruppe F
A, D, E og F3'er fra gruppe F

Læs også

Stryger om annulleret mål: Parken gik amok

Revet væk: Danmarks EM-trøje er udsolgt

Skæg fejring af AC-kasse: En joke om CL-sejr

Journalist: Belgien nyder Danmarks eventyr

Danske fans må kun være i Holland i 12 timer

Tysk tv-kanal undskylder Danmark-dækning

Hjulmand bar Eriksen-smykke: Har ham med

13 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0