23/11 2020

Overblik: Det sagde FCK-formand om Ståle

Ståle Solbakken gik i et stort interview i rette med udsagn, som FC København-formand Bo Rygaard udtalte efter fyringen af nordmanden. Her får du overblikket.

Ståle Solbakken gik i et stort interview i rette med udsagn, som FC København-formand Bo Rygaard udtalte efter fyringen af nordmanden. Her får du overblikket.

Træningskamp

1. runde
onsdag 12:00

FCK

vs

FCH

Søndag fortalte den tidligere FC København-manager Ståle Solbakken sin version af den fyring, han fik i begyndelsen af oktober, da han i et langt interview med Onside talte ud efter længere tids stilhed.

I interviewet gik han blandt andet i rette med bestyrelsesformand Bo Rygaards udtalelser, hvor Rygaard, ifølge Ståle Solbakken, malede et forkert billede af forløbet omkring fyringen og det forhold, som Solbakken og Rygaard havde.

Ståle Solbakkens udtalelser kan du læse mere om her, mens bold.dk herunder har samlet flere udsagn fra bestyrelsesformand Bo Ryggard, da han talte til pressen på dagen for offentliggørelsen af fyringen af Ståle Solbakken.

'Personlige og faglige relationer til hinanden'

- Og så kommer spørgsmålet om, hvorfor vælger man ikke at præsentere en ny cheftræner eksempelvis i dag. Det kan jeg fortælle jer krystalklart hvorfor, for det har noget med værdier at gøre og måden, man arbejder sammen på. Hvis vi havde haft en konflikt med Ståle Solbakken, så havde det været anderledes. Det har vi ikke.

- Vi har haft nogle meget personlige og faglige relationer til hinanden. Derfor kunne vi aldrig finde på at gå ud i byen og afsøge et marked, før vi har en definitiv afklaring Ståle og os imellem, om hvordan fremtiden skal se ud. Det har vi så nu, lød det fra Bo Rygaard.

'Ingen dårlig stemning'

Skal vi lægge noget i, at Ståle Solbakken ikke selv siger noget?

- Nej. Ja, du skal lægge det i det, at det er, hvad Ståle og jeg har aftalt, sagde Rygaard.

Hvorfor?

Fordi sådan ønskede Ståle det, og jeg synes, at det er helt fair.

Så der er ingen dårlig stemning?

- Næh, og jeg vil godt understrege, for det spørgsmål har jeg også lige fået på vej ind af døren, om der på nogen som helst måde har været konflikt eller et eller andet. Det kan jeg afvise 110 procent. Der har ingen konflikter været.

- At vi engang imellem kan være uenige og så videre, men jeg mener, at det var noget af det, som Ståle og jeg også talte om, at vi føler også fra ledelsen, altså bestyrelsen og ejersiden, har bidraget til at skabe nogle finansielle rammer omkring Ståle, hvor han stort set - ikke har fået det, som han gerne ville have det - men han har fået nogle meget, meget vide rammer til at agere under og det har han altid været meget taknemmelig for.

'Altid haft et godt forhold til hinanden'

- Ståles og mine dialoger har været on going i lang, lang tid, så slutforløbet har jeg ikke rigtig nogle kommentarer til. Andet end jeg vil sige, hvilket også tjener til Ståles store ros, at han har høj faglighed og høj personlig integritet, og så gør det jo ikke noget, at ham og jeg altid har haft et godt forhold til hinanden.

'Havde været super ked af det over dramatisk skilsmisse'

I kalder selv hans tid for en epoke. Har I gjort jer nogle tanker, om han skal hyldes på en eller anden måde?

- Vi har ikke talt, Ståle og jeg, om en eller anden stor celebration party, hvis det er det, du tænker. Men jeg vil gerne understrege, at det vigtigste af det hele er, at vi har nogle gode personlige og faglige relationer til hinanden.

- Jeg ville have været super ked af det, hvis vi var blevet skilt i denne sammenhæng under råben og skrigen. Det er det allermest afgørende. I øvrigt så er en af Ståles helt store kvaliteter, at han ikke brød sig særligt meget om festivitas og alt muligt andet. Men det er klart, at når man har været så afgørende for historien omkring FCK frem til i dag, så vil han altid have en fremtrædende rolle her.

'Ståle har været super passionate

- Ståle er og har været super passionate med at være her i FC København. Han har bidraget med usædvanlig mange ting, så selvfølgelig bliver man vel ked af det, ligesom vi andre også er, i det øjeblik, hvor man ikke skal fortsætte. 

- Men jeg vil til gengæld også sige, at han er så super professionel, og han har været i det miljø, i så mange år, at han er robust nok til at tage det rigtigt fint.

Bo Rygaard meddelte søndag aften, at han ikke har yderligere kommentarer end den pressemeddelelse, som FCK sendte ud i kølvandet på interviewet med Ståle Solbakken. 

Læs også

Ståle satsede en million på FCK-succes

Ståle: Revolution hvis FCK kvitter zoneforsvar

Ståle om FCK-formands forklaring: Det er løgn

Ståle: Ejerne har ikke hjernen til de store linjer

6 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0