6/5 2021

OB'er smidt på U19: Ingen forstår beslutningen

OB skrev i sommer en toårig kontrakt med 19-årige Rasmus Nissen, men nu har angriberen ingen fremtid på klubbens førstehold og spiller og træner med U19-holdet. 

OB skrev i sommer en toårig kontrakt med 19-årige Rasmus Nissen, men nu har angriberen ingen fremtid på klubbens førstehold og spiller og træner med U19-holdet. 

Superligaen Grundspil

1. runde
fre 16. jul 17:00

FCM

vs

OB

I sommer blev 19-årige Rasmus Nissen dansk mester med OB's U19-mandskab, fik debut for førsteholdet og skrev så i midten af juli en toårig fuldtidskontrakt med klubben.

Der var store forventninger til Nissen, fremgik det af pressemeddelelsen i forbindelse med aftalen, men i denne sæson er det kun blevet til 20 minutters førsteholdsfodbold og drømmen om en karriere i OB er punkteret, selv om OB fortsat skal betale lønninger til angriberen frem til 2022.

Efter transfervinduet smækkede i i februar, blev han nemlig kaldt ind på sportschef Michael Hemmingsens kontor, og da han gik derfra, var han degraderet fra at være førsteholdsspiller til at være på U19-holdet, fortæller Nissen.

Planen var siden, at han skulle spille Youth League med OB's U19-mandskab, men på grund af coronavirussen blev turneringen aflyst, og så endte OB'eren med sorteper på hånden.

Han står nemlig bagerst i køen af de ældre U19-spillere, som OB's U19-hold må bruge to markspillere af i ligaen, og derfor spillede han først sin første gældende kamp i 2021 i weekenden, da han var med i OB U19's nederlag til Lyngby.

Nissen har indset, at det ikke bliver til nogen førsteholdskarriere, og det er han ked af, mens han ærgrer sig over forløbet i den fynske klub. Det siger han til bold.dk.

- Jeg er afklaret med, at min fremtid ikke ligger i OB. Jeg er ked af, at det ikke er blevet til mere. Jeg har spillet i OB al min tid, min far har spillet i OB, og det kunne have været fedt, at jeg også fik en karriere i OB – så det er jeg ked af, siger Nissen, der altså træner med OB's U19-hold og af og til kaldes i aktion til førsteholdets træninger.

Det er spillere som OB's Tarik Ibrahimagic, Christian Vestergaard og Max Fenger, som står foran Rasmus Nissen i køen til minutter på U19-holdet.

Degradering kom ud af det blå: Ingen forstår det

Efter han skrev under på kontrakten i sommer, stødte Nissen til førsteholdstruppen under Jakob Michelsens ledelse.

Det blev kun til 20 minutter i en pokalkamp i efteråret, men i vinteropstarten blev det til spilletid i flere træningskampe og blandt andet en startplads i den første.

Men mod slutningen af transfervinduet fik Nissen beskeden om, at der ikke var spilletid i vente, hvorfor OB foreslog et udlån, og siden gik det hurtigt ned ad bakke.

- Jeg havde fornemmelsen af, at der godt kunne ligge førsteholdsminutter at vente i foråret, men det gjorde der så ikke. Jeg havde ikke set det komme, at jeg omkring den 20. eller 21. januar fik at vide, at OB helst så, at jeg skulle udlejes, fordi jeg ikke indgik i planerne. Så jeg forstod ikke, hvorfor jeg havde fået den spilletid, siger OB'eren og fortsætter:

- Min agent og jeg spurgte ind til, om der var en fremtid i klubben for mig. Mellem linjerne sagde OB, at min situation ikke ville ændre sig, selv om der var udsigt til en ny træner. Der besluttede vi os for at se, om vi kunne komme ud af kontrakten, og de var åbne for det, men det var kun ved at lade mig gå uden nogen betaling, og det ville jeg selvfølgelig ikke gå med til.

- Vi forsøgte at finde et lejeophold uden held, og 2. februar kaldte Hemmingsen mig så op på kontoret og fortalte, at han havde taget beslutningen om at rykke mig ned i U19-truppen. Det kom meget ud af den blå luft, for ingen af vores snakke havde indikeret, at jeg var på vej den vej.

- Jeg havde ikke haft et opgør med trænere, spillere eller noget som helst, så det kom meget pludseligt. Det var meget underligt egentlig.

- Ingen i truppen kunne forstå beslutningen fra Hemmingsen, der sagde, at flere i ledelsen havde været med inde over. Men ingen af trænerne havde været med. Det var da Jakob (Michelsen, red.) stadig var der, og de havde fået det at vide fem minutter efter, hvor han informerede dem om, at jeg var blevet rykket ned i U19-truppen per dags dato.

- Da fik jeg at vide, jeg kunne gå ned at hente mine ting i Superliga-omklædningsrummet og flytte dem over i U19's.

Rasmus Nissen retter særligt kritik af OB's timing af udmeldingen.

- De kunne godt have grebet det an på en anden måde. Jeg savner, at de havde spillet med mere åbne kort og været mere åbne i form af at fortælle mig tidligt i januar, at jeg ikke ville komme til at spille. De må have vidst det, så allerede der skulle de have sagt, om det ikke var en idé at finde et lejeophold.

bold.dk ville gerne have forholdt Rasmus Nissens udtalelser for OB-ledelsen, men Michael Hemmingsen har ikke ønsket at kommentere dette interview.

Har ikke rykket sig nok: Jeg er en humørspiller

Ifølge Rasmus Nissen lød Michael Hemmingsens forklaring, at den unge angriber ikke havde rykket sig nok i forhold til det forventede.

- Jeg har nogle ting, jeg har aftalt med klubben, som jeg skal arbejde med, og han mente ikke, at jeg havde rykket mig godt nok, lyder det fra Nissen, som uddyber:

- Det var primært, at jeg skulle arbejde hårdere. Ikke fordi, det skal være et forsvar, men jeg vil sige, at det har været svært at vise, fordi jeg i hele min periode som førsteholdsspiller har trænet som venstreback, når jeg har været med i kampøvelser.

- Har jeg ikke været med til træning, så har jeg været med hos transitionstræneren, så det var egentlig det, jeg lavede i det halve år, jeg var førsteholdsspiller i OB.

Har du arbejdet hårdt nok?

- Jeg synes selv, jeg har vist en masse ting. Men jeg er en humørspiller, så der er nogle kampe og træninger, hvor jeg ikke har vist det – jeg synes bare, jeg har vist det langt hen ad vejen.

Men er det så ikke noget, at OB-ledelsen kan have en pointe i?

- Jeg vil give ham ret i, at jeg ikke har udviklet mig i den retning, som jeg og de har ønsket, at jeg skulle udvikle mig i. Men jeg vil sige, jeg har udviklet mig meget i forhold til da jeg kom op som U19-spiller.

Hvad mangler du i forhold til jeres aftale?

- Det er det hårde arbejde og genpresset. Det er der, det ligger. Alt andet har jeg egentlig, og jeg får at vide, jeg har nogle spidskompetencer, som ingen andre.

Hvad har du gjort for at ændre på det?

- Jeg har blandt andet tilknyttet en mentaltræner. Som sagt er jeg meget en humørspiller, og jeg er dårlig, når jeg er i dårligt humør, og god, hvis jeg er i godt humør. 

- Så det har været et forsøg på at hæve det lave bundniveau, jeg har, hvis tingene ikke spiller og jeg er i dårligt humør.

Fair beslutning og godt OB-forhold

Selv om Rasmus Nissen ikke er enig i beslutningen eller OB's timing, så synes han, at det har været rart med en afklaring omkring sin OB-karriere.

Hvad tænker du om at skrive under på en toårig kontrakt for så et halvt år efter at få at vide, du ikke har en fremtid i klubben?

- Det er fair nok, at de har truffet den beslutning, så jeg ikke går med et eller andet håb om, at der stadig er en chance i OB.

- Der har det været meget rart, at de har sagt, der ikke er nogen mulighed for, at jeg kommer til at spille førsteholdsfodbold i OB, som det ser ud lige nu, siger Nissen og tilføjer om sin kontrakt, der udløber i 2022, men uden udsigt til førsteholdsfodbold:

- Ja, det er så det næste problem. Men der er nogle muligheder, og OB er meget fleksible i forhold til, hvad der skal ske. Så det vil løse sig, og der er ikke noget der i forhold til OB.

Forholdet til hjerteklubben OB er fortsat godt, selv om han er ked af forløbet.

- Jeg har aldrig haft et dårligt forhold til OB. Vi har haft vores uenigheder, men det er ikke sådan, at jeg ikke vil snakke med nogen i klubben.

- Jeg føler, de vil mig det bedste, selv om det ikke bliver i OB, at jeg skal spille. Jeg taler meget med Tonny Hermansen (akademichef og nuværende assistenttræner, red.), og vi har kendt hinanden længe. Vi ved, vi kan tale med hinanden om alt uden problemer, så mit forhold til OB er egentlig fint.

Rasmus Nissen har for nylig afvist et tilbud om en lejeaftale hos islandske Vikingur. Han erkender, at næste karriereskridt formentlig bliver ned mod 1. division. 

Læs også

Fik tilbud efter hattrick: Ung OB'er har afvist

Islændinge så OB'er an: Håber på aftale

22 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0