10/9 2020

OB om Fenger-aftale: Forstår bekymringen

OB sikrede sig en etårig kontraktforlængelse til 2022 med talentet Max Fenger, som imponerede stort i slutningen af sidste sæson. OB-chef Michael Hemmingsen forstår, at kontraktlængden kan være bekymrende.

OB sikrede sig en etårig kontraktforlængelse til 2022 med talentet Max Fenger, som imponerede stort i slutningen af sidste sæson. OB-chef Michael Hemmingsen forstår, at kontraktlængden kan være bekymrende.

Superligaen Grundspil

7. runde
søndag 13:00

OB

vs

ACH

I slutningen af sidste sæson kom den 19-årige OB-angriber Max Fenger på de fleste 3F Superliga-interesseredes læber, da han stormede ind i Superligaen med fire kasser og tre oplæg i ti kampe efter coronapausen.

Men med gennembruddet fulgte også bekymringer, for Max Fenger var på en kontrakt, der stod til udløb i 2021.

Det fik OB-fansene til at bekymre sig over, om man alá Rasmus Falk-historien igen ville se en profil rykke videre uden at få en transfersum til klubben.

Igennem slutningen af sæsonen kunne man følge en længere forhandling om en ny aftale, som i sidste ende endte med en forlængelse på et år, så OB og Fenger nu har kontrakt til 2022.

En umiddelbart kort forlængelse, og det var da heller ikke intentionen fra OB's side, men det var nu engang, sådan præmissen var, fortæller OB-sportschef Michael Hemmingsen til bold.dk, der beder ham opridse forhandlingen med Fenger-lejren.

- Det var en forhandling, som endte i, at vi fik Max på en aftale i to år endnu. Mere er der egentlig ikke i det, andet end at vi ser frem til, at Max stadig kan blive en del af OB i længere tid. 

- Det var fint, vi fik lavet en aftale med ham, også fordi vi var inde i et forløb, hvor det gik hans og også lidt vores vej. Det er vi rigtig glade for, siger Hemmingsen.

Jeg går ikke ud fra, at I kom med et udspil på en aftale, der løb til 2022?

- Nej, men vi gik til det på den måde, at vi gerne ville fortsætte arbejdet med Max og vise ham, at vi faktisk syntes, at det han gjorde og den udvikling, han var i, betød, at vi ville fortsætte arbejdet. Det blev så på den præmis, og det er vi glade for.

Fenger debuterede for OB i den første kamp efter coronapausen, hvor OB tabte 0-1 til AGF.

Forstår bekymringerne

OB-chefen kan godt forstå, at nogle OB-fans er bange for at se en gentagelse af dengang, Rasmus Falk drog til FC København på en fri transfer, og Hemmingsen tror også på, at Fenger bliver længere end til 2022.

- Jeg kan godt forstå bekymringen, men det var det, som var muligt fra begge parter. Jeg er sikker på, at Max nok skal blive her et par år endnu. 

- Når han præsterer så godt, forstår jeg godt, man havde håbet på en længere aftale, men det var det, som var muligt.

Er du nervøs for, at han smutter gratis om to år?

- Nej. Jeg er aldrig nervøs for noget som helst af den slags. Jeg synes, vi løser og har løst det godt tidligere. Så skulle der ske noget med Max, tror jeg, det ville være planlagt og forberedt, hvis han skulle et andet sted hen.

- Jeg synes nu også, at det er et dejligt sted for Max at være, og det er kun gået en vej for ham, mens han har været her. Det må være rart nok for en fodboldspiller, at han er en del af noget, hvor hans kurve går i den rigtige retning.

Max Fenger blev for nyligt udtaget til det danske U19-landshold for første gang.

Læs også

OB forlænger med Max Fenger

Fenger-agent om kontrakt: Søger værdig aftale

OB-boss: Fengers arbejde vil bringe ham langt

OB forfremmer igen: Rykker Max Fenger op

15 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0