10/5 2019

OB kvaste Esbjerg og tog bronzepladsen

OB vandt fredag aften hjemme i Odense med 4-1 over Esbjerg i den direkte duel om bronzemedaljerne - kun et enkelt point skiller nu holdene.

OB vandt fredag aften hjemme i Odense med 4-1 over Esbjerg i den direkte duel om bronzemedaljerne - kun et enkelt point skiller nu holdene.

Superligaen Mesterskabsspil

34. runde
FT

OB

4 - 1

EFB

16'
1 0
Oliver Lund
Mål
45'
2 0
Troels Kløve
Mål
60'
3 0
Ramon Leeuwin
Mål
71'
3 1
Yuri Yakovenko
Mål
88'
4 1
Troels Kløve
Mål

Selvom det fredag aften stadig var matematisk muligt for Brøndby at nå bronzemedaljerne i Superligaen, så lignede medaljekampen unægteligt udelukkende et opgør mellem OB og Esbjerg.

Netop de to hold stødte fredag aften sammen i en kamp, hvor Esbjerg i tilfælde af sejr ville være så godt som sikre på bronzemedaljerne.

De to hold har efterhånden spillet sig så varme i dette forår, at trænerne ikke behøvede justere meget på startopstillingerne, da holdene bragede sammen i Odense.

Hjemmeholdet havde i forhold til deres seneste kamp, 3-1-sejren mod FC Midtjylland, blot skiftet en enkelt i startopstillingen, idet Ramon Leeuwin kom ind på bekostning af Alexander Ludwig.

Hos Esbjerg var der to ændringer, idet Adrian Petre erstattede Mathias Kristensen, mens Jeppe Brinch kom ind for Yuri Yakovenko.

OB kom blæsende fra start

Der skulle ikke gå længe, før kampen om bronzen fik sit første mål.

Oliver Lund løb efter et kvarters spil mod forsvaret fra sin venstre kant, og da ingen for alvor pressede ham, nåede han helt ind i feltet og trykkede af.

Jeppe Højbjerg kunne lige præcis ikke nå ud til afslutningen, og dermed førte hjemmeholdet 1-0.

Kort før pausen blev det også 2-0, da Bashkim Kadrii løb en kontra og serverede bolden for Troels Kløve, som i tre forsøg fik bolden most ind forbi Højbjerg i EfB-målet.

Fynboerne sad jævnt hen på spillet og chancerne, så det virkede ikke ufortjent, da Ramon Leeuwin efter en times spil satte endnu en mål på tavlen.

Leeuwin steg højt over Esbjerg-forsvaret og headede et hjørnespark fra Casper Nielsen direkte i nettet, og så stod der 3-0.

Esbjerg fik chancen 

Sløset forsvarsspil i OB's venstre side gav med 20 minutter tilbage Adrian Petre chancen for at reducere, og det gjorde rumæneren med stor sikkerhed til 3-1.

Så lignede Esbjerg pludselig - endelig ville fansene sige - igen et hold der troede på, at bronzemedaljerne var deres ejendom.

Vestjyderne kom frem af banen og skabte flere muligheder mod et lavtstående OB-hold, der lurede på kontraerne.

Blandt andre Joni Kaoku fik en kæmpe chance, men Sten Grytebust nappede afslutningen, inden Jeppe Højbjerg i den anden ende måtte hive en stærk redning ud af ærmet på en kontra, hvor Kadrii slap helt fri.

Kadrii gjorde skaden god igen, da han kort før slutfløjtet fandt Troels Kløve, som gjorde det til slutresultatet 4-1.

Med sejren rykker OB forbi Esbjerg i kampen om bronzen. Blot et enkelt point skiller de to klubber inden de sidste to spillerunder i Superligaen. 

22 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0