18/10 2020

Ny FCM'er: Scholz og Erik S. bliver ikke evigt

FC Midtjyllands nye forsvarer Daniel Høegh vil vise sig frem og overbevise FCM om, at han kan være en mulig afløser for Erik Sviatchenko eller Alexander Scholz i FCM-forsvaret.

FC Midtjyllands nye forsvarer Daniel Høegh vil vise sig frem og overbevise FCM om, at han kan være en mulig afløser for Erik Sviatchenko eller Alexander Scholz i FCM-forsvaret.

Superligaen Mesterskabsspil

29. runde
I morgen 16:00

BIF

vs

FCM

FC Midtjylland hentede på transfervinduets sidste dag den transferfrie danske stopper Daniel Høegh, og parterne indgik en etårig aftale.

Høegh er nu del af en gruppe på fem midterforsvarere, hvor Erik Sviatchenko og Alexander Scholz længe har imponeret som faste startere, mens Manjrekar James og unge Japhet Sery Larsen er udset som backups.

Og den nye FCM-forsvarer regner da heller ikke med, at han fra start skal gøre sig gældende i startopstillingen på Heden – men når to spillere som Sviatchenko og Scholz står foran i køen, så er muligheden der for, at andre klubber slår til, henter en af de to spillere og gør Høeghs vej til spilletid kortere.

Det scenarie har Høegh haft med i overvejelserne omkring sin rolle i FCM, hvor han håber på at kunne overbevise FCM om, at samarbejdet skal være længere. 

Det siger han til bold.dk.

- Der er ingen tvivl om, at man nok ikke får hårdere konkurrence på min plads i Danmark, men der kommer mange kampe, og kræfterne i truppen skal fordeles ud, så det er den præmis, jeg har købt ind på. Jeg skal stå klar, når der bliver brug for mig til aflastning, men også på sigt kæmpe med, siger han og fortsætter:

- FCM skal levere i samtlige turneringer, og så er der brug for gode spillere i startelleveren og på bænken. Jeg er klar over, at Sviatchenko og Scholz i høj grad spiller de vigtige kampe til en start, men jeg er klar til at træde til og vise, at jeg har niveauet stadig.

- Jeg har helt klart en ambition om, at jeg skal tilkæmpe mig en fast plads på en eller anden måde, men nu må vi se.

Hvornår ser du det ske?

- Til en start har jeg jo kun en etårig kontrakt, så på den måde er der jo ikke mega lange udsigter. Men det handler jo om, at vi skal se hinanden an og hvor det bærer henad. Der skal nok komme muligheder, hvor jeg skal vise, de kan stole på mig, og så må vi se, hvad der sker.

Begge midtstoppere nævnes som salgsemner i FC Midtjylland. Har det også noget at sige i de overvejelser?

- Det er da helt sikkert, at jeg godt ved, at de to, som har spillet min position, har gjort det virkelig, virkelig godt. Der bliver kigget mod dem, og jeg tror ikke, at de spiller i FCM resten af deres karrierer. Lad mig sige det sådan, siger han og fortsætter:

- Så nu kan jeg lige vænne mig til stedet, og så skal jeg vise mig frem. Det har helt sikkert været med i overvejelserne, at jeg på sigt kan få en større rolle, end jeg måske får her i starten.

- No-brainer trods sen FCM-henvendelse

Transferfrie Daniel Høegh var selv første gang i kontakt med FC Midtjylland på transfervinduets sidste dag, og så gik det hurtigt, inden han blev præsenteret sent om aftenen.

Han fortæller, at der ikke var meget at tænke over, selv om tilnærmelsen fra FCM kom så sent i et vindue.

- Jeg hørte fra FCM den mandag, det blev offentliggjort. Der havde været lidt løse snakke mellem FCM og min agent, vidste jeg, men ellers blev det først konkret til sidst.

- Det var med at træffe en hurtig beslutning, og i den forbindelse, synes jeg lidt, det var en no-brainer, for der var så mange positive ting i det. Der var mange ting, der gav mening for mig og min familie, og det var bare at sige ja tak til det, og så hoppe på det næste fly mod Danmark, siger han.

Gør du dig nogen tanker om, at det var så sent, de kontaktede dig?

- Nej, ikke rigtig. Jeg har også sagt tidligere, at det har været et specielt vindue for klubberne, som også har haft ting, der skulle falde på plads.

- De har sikkert haft spillere i kikkerten og deres egne økonomier har skullet hænge sammen, og det har jeg også kunne mærke som spiller. Det har været svært at få klare udmeldinger fra de klubber, jeg selv har snakket med, siger han og tilføjer:

- Så jeg har ikke forholdt mig så meget til det. Det blev konkret med FCM til sidst, og uanset om det kom pludseligt eller havde været længe undervejs, så synes jeg, at det bare var en no-brainer at sige ja til FCM.

Høegh fortæller, at det har været nemt at falde til hos de midtjyske Superliga-mestre.

Læs også

Høegh om FCM: Ikke meget betænkningstid

Officielt: FCM skriver med Daniel Høegh

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0