26/6 2022

Norsk fodboldpræsident nægtet Qatar-adgang

Norske Lise Klaveness blev sammen med andre norske journalister søndag nægtet adgang til Qatar grundet manglende dokumentation for negativ coronatest. 

Norske Lise Klaveness blev sammen med andre norske journalister søndag nægtet adgang til Qatar grundet manglende dokumentation for negativ coronatest. 

Norges fodboldpræsident, Lise Klaveness, skulle rejse til Qatar søndag, men det kunne ikke lykkes, da hende og flere andre rejsende blev stoppet inden ombordstigning på grund af manglende corona-dokumentation. 

Klaveness forklarer, at det skulle have noget at gøre med en ekstra registrering af negative coronatests, selvom dokumentationen ellers skulle være på plads ifølge hende selv. 

- Status er, at vi kom til gaten og blev sluppet helt ind til flyet, men der var der en registrering, som vores folk ikke havde fået opgivet af UEFA, forklarer Klaveness til norske VG og fortsætter. 

- Vi har jo alle dokumenter, men så var det selve appen, vi ikke havde. Så af tekniske grunde lettede flyet (uden dem, red.). UEFA havde samme problem, da de rejste fra Schweiz, men de fik lov til at komme ind, så det er lidt frustrerende. 

Flere andre medlemmer af den norske presse blev ligeledes nægtet adgang grundet manglende dokumentation på en negativ coronatest, selvom de ligesom Klaveness hævder at have den fornødne dokumentation. 

De er bare ikke blevet godtaget hos myndighederne i Qatar. 

Tilbage i marts stillede Klaveness sig på talerstolen ved FIFA-kongressen og kom med skarp kritik af menneskerettighedssituationen i Qatar, samt hvordan det var kommet i stand, at Qatar var blevet tildelt værtsskabet for VM. 

Tilbage i maj var det også meningen, at Klaveness skulle have rejst til Qatar, men dengang lød beskeden fra Qatar-myndighederne og VM-komiteen, at de ikke kunne stille til møde. 

Læs også

DBU-chef håber på fælles Qatar-budskab

Kane snakker med Eriksen om Qatar-protest

Wales-stabsmedlemmer boykotter VM i Qatar

Infantino: Arbejdere i Qatar har fået værdighed

Ståle: VM-chefen har godt af kritik lige i synet

23 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0