15/5 2022

Niels Frederiksen: Forløsning var undervejs

Brøndby endte søndag en lang stime uden sejre. Men forløsningen har længe været undervejs, mener cheftræneren.

Brøndby endte søndag en lang stime uden sejre. Men forløsningen har længe været undervejs, mener cheftræneren.

Superligaen Mesterskabsspil

31. runde
FT

AaB

1 - 3

BIF

27'
0 1
Simon Hedlund
Mål
43'
0 1
Iver Fossum
Rødt kort
59'
0 2
Simon Hedlund
Mål
69'
0 3
Mathias Kvistgaarden
Mål
77'
1 3
Jakob Ahlmann
Mål
88'
1 3
Rasmus Thelander
Rødt kort

Brøndby IF endte søndag en lang stime uden sejre, da cheftræner Niels Frederiksens mandskab vandt første ligakamp siden 6. marts.

Frem til sejren på 3-1 over AaB havde klubben ti kampe i streg uden sejre, hvilket er Brøndbys næstlængste i Superligaens historie. Men Niels Frederiksen havde set, at forløsningen var på vej.

- Pointmæssigt og i forhold til at vinde fodboldkampe var det et vendepunkt. Jeg synes ikke, at vi har været så dårlige spillemæssigt i mange af kampene i slutspillet.

- Vi har i de seneste kampe fået point mod FC København og FC Midtjylland. Det har været undervejs i et stykke tid, siger Niels Frederiksen.

Inden krisens start havde Brøndby spillet 12 ligakampe i streg uden nederlag. Mandskabet gik altså fra en stime til en anden. Spillertruppens håndtering af den oplevelse høster ros hos cheftræneren.

- De knækkede ikke, da vi tabte syv kampe i streg. De har vist god moral og god tro på, at vi nok skulle få det vendt. Nu får de kredit for det store arbejde, som de har lagt gennem lang tid. Vi har ikke spillet fremragende, men vi har spillet til mere, end vi har fået, siger Brøndby-træneren.

20-årige Mathias Kvistgaarden har gennem foråret fået en større rolle på holdet. Søndag scorede han mod AaB og var med til at ende den dårlige stime.

Dermed kan klubben tilspille sig en fjerdeplads i ligaen og sikre europæisk fodbold i sæsonens sidste regulære ligakamp.

- Det har selvfølgelig ikke været sjovt, men vi er tilbage nu, og vi gør alt for at levere et brag af en indsats i sidste kamp. Det vil være en stor oplevelse at spille europæisk, men lige nu er det næste kamp, som jeg kigger imod, siger Kvistgaarden.

Brøndby afslutter sæsonen mod Silkeborg, der nu er sikret bronzemedaljer efter Brøndbys sejr i Aalborg.

/ritzau/

Læs også

BIF fik første sejr i 11 kampe over AaB's ni mand

SLUT: AaB - Brøndby minut for minut

AaB uden Lucas A. - Maxsø ude for BIF

Ingen kommentarer

I øjeblikket er der ingen kommentarer til denne artikel. Vær de første til at kommentere.

Skriv kommentar

Seneste nyheder

0