22/5 2022

Niels F. om Europa: Så er sæsonen godkendt

Niels Frederiksen mener, at Brøndbys sæson er godkendt, hvis de kommer ud i Europa.

Niels Frederiksen mener, at Brøndbys sæson er godkendt, hvis de kommer ud i Europa.

Superligaen Mesterskabsspil

32. runde
FT

BIF

2 - 1

SIF

17'
1 0
Mathias Kvistgaarden
Mål
64'
2 0
Mathias Kvistgaarden
Mål
90'
2 1
Tobias Salquist
Mål

Efter en sæson med op- og nedture sluttede Brøndby på fjerdepladsen i 3F Superligaen, hvilket kan give dem europæisk fodbold i næste sæson. 

Det kræver dog, at FC Midtjylland slår OB i Pokalfinalen. Hvis det ikke sker, så skal de i stedet møde Viborg i kampen om en plads i Europa. 

Og Brøndby sagde før sæsonen, at målsætningen var Europa, og derfor godkender Niels Frederiksen også deres sæson, hvis det lykkes dem at kvalificere sig. 

- Det er en sæson, hvor vi har meldt ud, at den sportslige målsætning var, at vi skulle kvalificere os til Europa. Det giver jo ikke mening at stå og sige, at en sæson ikke er godkendt, hvis vi kvalificerer os til Europa. Så jeg vil egentlig gerne vente med det.

- Det er klart, at når vi går ind i mesterskabsspillet, så ligger vi rigtig fint til. Lige omkring nummer to eller nummer tre, tror jeg. Der havde vi da et håb og en ambition om, at vi kunne spille med om medaljerne. Det har vi jo generelt herude. 

- Der må vi bare sige, at det var vi ikke dygtige nok til i den her sæson, men når det kommer til bundlinjen, så er vi ikke så langt fra på grund af en god afslutning. 

Vil en kvalifikation til Europa godkende den her Brøndby-sæson? 

- I min optik vil det, fordi det giver ikke mening at melde en sportslig målsætning ud og så opnå den og sige, at den ikke er godkendt. Det vil være skørt, synes jeg, siger han til Discovery+.

Hvis FCM vinder pokalfinalen, så træder Brøndby ind i anden runde af kvalifikationen til Conference League. 

Læs også

Vilde Kvistgaarden sikrede BIF fjerdepladsen

SLUT: Sidste SL-runde minut for minut

Se videoen: Lindstrøm er capo på Sydsiden

11 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0