29/7 2020

Ni PL-klubber ville have City-straf opretholdt

Ni Premier League-klubber kontaktede CAS for at sikre, at Manchester Citys udelukkelse ikke blev udsat, viser rapporten fra sagen.

Ni Premier League-klubber kontaktede CAS for at sikre, at Manchester Citys udelukkelse ikke blev udsat, viser rapporten fra sagen.

Champions League gruppe C

2. runde
I dag 20:00

MAR

vs

MCI

Manchester Citys dom om udelukkelse fra europæisk fodbold er blevet omstødt af CAS, efter klubben i februar blev straffet med to sæsoners udelukkelse på grund af brud for Financial Fair Play-reglerne.

Klubben er siden blevet renset, men ni Premier League-klubber forsøgte i marts at overbevise CAS om ikke at udsætte Manchester Citys straf.

Det fremgår ifølge Sky Sports af den 93 sider lange bekendtgørelse fra CAS, der er blevet offentliggjort.

Arsenal, Burnley, Chelsea, Leicester, Liverpool, Manchester United, Newcastle, Tottenham og Wolverhampton skrev således til CAS, at de ikke skulle droppe eller udskyde straffen til City, selvom klubben bad om det.

Historien brød allerede ud i engelsk presse i slutningen af marts, hvor The Independent skrev, at otte klubber havde kontaktet CAS, men nu står det altså sort på hvidt i CAS' rapport, at det er ni, det drejer sig om.

En kilde i Manchester City sagde dengang til The Independent, at man var overrasket over de klubbernes initiativ, og at det ville blive svært at genopbygge et forhold til dem efter denne manøvre.

Manchester City kontaktede aldrig CAS for at tale deres sag - de havde fuld tiltro til, at appellen ville blive håndteret hurtigt, og at de ville vinde.

City blev frifundet for brud på Financial Fair Play-reglerbe, men kendt skyldige i ikke at have samarbejdet med UEFA i sagen.

Læs også

CAS: Nye beviser ophævede Citys karantæne

Avis: Klubber prøver at få City-straf opretholdt

38 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0