10/2 2021

Ni mål: Everton slog Spurs i sindssyg kamp

Everton og Tottenham leverede en fuldkommen vanvittig FA Cup-kamp, der måtte i forlænget spilletid efter 4-4. Her vandt Everton med 5-4, som sender dem i kvartfinalen.

Everton og Tottenham leverede en fuldkommen vanvittig FA Cup-kamp, der måtte i forlænget spilletid efter 4-4. Her vandt Everton med 5-4, som sender dem i kvartfinalen.

FA Cup

5. runde
FT

EVE

5 - 4

TOT

3'
0 1
Davinson Sánchez
Mål
36'
1 1
Dominic Calvert-Lewin
Mål
38'
2 1
Richarlison
Mål
43'
3 1
Gylfi Sigurdsson
Mål på straffe
45'
3 2
Erik Lamela
Mål
57'
3 3
Davinson Sánchez
Mål
68'
4 3
Richarlison
Mål
83'
4 4
Harry Kane
Mål

Pierre-Emile Højbjerg var naturligvis med fra start for Tottenham, der onsdag var på besøg hos Everton i ottendedelsfinalen i FA Cup'en.

Første halvleg blev en vanvittigt underholdende fodboldkamp, der startede med en tidlig Tottenham-kasse.

Davinson Sanchez steg til vejrs og headede et hjørnespark i kassen til 1-0-føring til London-klubben.

Herefter fulgte ganske mange chancer i begge ender, men efter 36 minutter scorede Everton to mål på to minutter.

Tottenham mistede bolden tæt på eget felt, og så gik det stærkt for Everton. Bolden endte hos Dominic Calvert-Lewin, der sparkede første gang og blæste Hugo Lloris omkuld i målet. 1-1.

To minutter senere blev det så 2-1 til Everton, da Richarlison sparkede bolden ind fra kanten af feltet efter et par gode kombinationer fra holdkammeraterne inden da.

Det blev såmænd også 3-1 til Everton efter 43 minutter, da Pierre-Emile Højbjerg nedlagde Dominic Calvert-Lewis i feltet, hvilket udløste straffespark.

Dette tog anfører Gylfi Sigurdsson sig af, og han sendte Hugo Lloris den forkerte vej.

I første halvlegs overtid svarede Tottenham igen, da Erik Lamela sendte bolden over Robin Olsen i Everton-målet efter en klog en-to-aflevering, og således sluttede en hæsblæsende første halvleg 3-2.

Anden halvleg begyndte noget mere chancefattigt, men efter en time havde Tottenham udlignet.

Davinson Sanchez prikkede en ripost i mål, efter Robin Olsen kun havde halvklaret et forsøg fra Toby Alderweireld, og så stod det 3-3.

Vanviddet var dog slet ikke forbi, for med 20 minutter igen kom Everton så på 4-3. Richarlison modtog bolden i dybden på kanten af offside, og han bankede bolden i mål til stor frustration for Jose Mourinho og co.

Tottenham gav dog langt fra op, og Everton slap mere af initiativet mod slutningen, hvilket resulterede i kampens ottende scoring.

Erik Lamela var uhyre tæt på at score, men hans forsøg blev blokeret, men i samme spilsekvens lagde Heung-Min Son bolden i feltet, hvor Harry Kane pandede bolden ind til vilde 4-4.

Det resultat betød forlænget spilletid, og heller ikke her gik de to hold ned på underholdningen.

Efter 97 minutter sendte Gylfi Sigurdsson en flot aflevering i dybden til Bernard, der fyrede bolden ind til 5-4 til Everton.

Kampen lå herefter og balancerede på en knivsæg, og begge hold spillede sig frem til muligheder mod slutningen.

Everton holdt dog stand, og med en vanvittig 5-4-sejr er holdet videre til kvartfinalerne, som der trækkes lod til torsdag aften, mens Tottenham er ude af turneringen.

28 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0