27/5 2021

Mulig europæisk gave: FCK forventer intet

På grund af Villarreals sejr i Europa League skal et hold rykkes frem i kvalifikationen til Conference League. FCK er inde i billedet, men klubben regner med, at pladsen går til andre.

På grund af Villarreals sejr i Europa League skal et hold rykkes frem i kvalifikationen til Conference League. FCK er inde i billedet, men klubben regner med, at pladsen går til andre.

Primeira Liga

19. runde
fredag 21:15

FER

vs

BOA

Villarreal vandt onsdag aften Europa League-finalen, og det betyder, at klubben går direkte i Champions League-gruppespillet.

Oprindeligt havde Villarreal kvalificeret sig til UEFA Conference Leagues playoff-runde, men den plads går i stedet til portugisiske Pacos Ferreira.

Det efterlader en åben plads i tredje kvalifikationsrunde i, og her ligger Danmark som den næste nation på listen til at blive rykket en runde frem.

I det tilfælde ville FC København rykkes videre fra anden kvalifikationsrunde, men spørger man i FCK, så regner man med, at pladsen i stedet går til den schweiziske pokalvinder FC Luzern.

- Dette er ikke en case, man har set tidligere, så jeg kan kun sige, hvad jeg ved ud fra, hvad der har været normen tidligere, og der regner jeg ikke med, at det kommer til at falde ud til Danmarks og FC Københavns fordel, siger Director of Football Operations and International Affairs i FCK, Daniel Rommedahl, til bold.dk og forklarer:

- I Champions League tilgodeses mestre, mens det i Europa League er normalt, at man tilgodeser pokalvindere. De har en speciel plads, så jeg vil blive overrasket over, at pladsen tilfalder en tredjeplads frem for en pokalvinder.

- Jeg kan godt tage fejl, men normen vil sige, at det bliver FC Luzern, så jeg sætter ikke mine forhåbninger op.

Rommedahl fortæller desuden, at afgørelsen falder på lørdag.

Læs også

Overblik: De danske holds vej ud i Europa

23 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0