26/10 2020

Milan smed tre føringer i vildt drama

Roma var bagud tre gange på San Siro, men fik alligevel 3-3 i en sprudlende kamp mod Milan. To tvivlsomme straffespark var en del af menuen.

Roma var bagud tre gange på San Siro, men fik alligevel 3-3 i en sprudlende kamp mod Milan. To tvivlsomme straffespark var en del af menuen.

Serie A

5. runde
FT

ACM

3 - 3

ROM

2'
1 0
Zlatan Ibrahimovic
Mål
14'
1 1
Edin Dzeko
Mål
47'
2 1
Alexis Saelemaekers
Mål
71'
2 2
Jordan Veretout
Mål på straffe
79'
3 2
Zlatan Ibrahimovic
Mål på straffe
84'
3 3
Marash Kumbulla
Mål

Serie A har været garant for flere vanvittige kampe, og der blev føjet en mere til samlingen mandag aften. Her tog topholdet Milan og Simon Kjær imod Roma på San Siro.

Milaneserne var ramt af et par corona-fravær. Målmand Gianluigi Donnarumma var et af sygdomsofrene, og hans fravær gav plads til unge Andreas Jungdal på Milans bænk.

Værterne fik en flyvende start opgøret. Uret havde ikke nået at runde de to første omgange, da Rafael Leao sendte en dybdebold frem mod Zlatan Ibrahimovic, som svenskeren med en minimal berøring prikkede forbi Antonio Mirante i Roma-buret. 1-0 til Milan.

Gæsterne lod sig ikke slå ud, og efter et kvarter skulle Jungdal på bænken ikke tage for meget ved lære af Donnarumma-vikaren Ciprian Tatarusanu.

Han boksede et stort hul i luften på et hjørnespark, og med Edin Dzeko lurende i bagrummet gik det ikke ustraffet hen, da bosnieren pandede Roma på 1-1.

Milan havde flere optræk til udmærkede muligheder, og de kom milimeter fra et nyt føringsmål, da Simon Kjær steg til vejrs efter en halv time. Stolpen stod dog i vejen for landsholdsanførerens første scoring i Milan-trøjen.

Roma svarede igen med et par nærgående forsøg, som Tatarusanu fik afværget med en del besvær og halvfarlige returbolde til følge, og en underholdende første omgang sluttede derfor 1-1.

Milan tog Roma på sengen for anden gang og bragte sig tilbage i spidsen straks fra anden halvlegs start.

Igen kunne gæsterne ikke stoppe Leao på kanten. Denne gang sendte portugiseren bolden skråt på tværs til en fri Alexis Saelemaekers, i boksen og så hamrede belgieren Milan på 2-1.


Roma kom igen med svar på tiltale. Edin Dzeko fik et godt tilbud efter 52 minutter, men tordnede bolden et godt stykke over overliggeren.

Da der resterende godt 20 minutter fik gæsterne endnu en god chance for at komme tilbage, da der blev peget på straffesparkspletten i Milans felt.

Ismael Bennacer stødte sammen med Henrikh Mkhitaryan i forsøget på at nå en Tatarusanu-ripost først, og selvom Bennacer kom værst ud af duellen og ømmede sig i græsset, vurderede dommeren, at han begik straffespark. Et noget tvivlsomt et af slagsen ifølge tv-billederne.

Straffesparkets berettigelse kunne Jordan Veretout naturligvis ikke tage sig af, og Romas franske midtbanespiller eksekverede sikkert og sendte Roma på omgangshøjde, 2-2.

Milaneserne virkede frustrerede over straffesparkskendelsen, men nogle minutter senere blev de så selv tilkendt et straffespark i den lidt billigere ende. Brasilianske Mancini var synderen i en duel med Hakan Calhanoglu, hvor der på tv-billederne ikke så ud til at være meget berøring.

Zlatan Ibrahimovic var sikkerheden selv fra pletten og bragte for tredje gang Milan på sejrskurs med aftenens femte mål.

Underholdningen var dog ikke slut på San Siro, og med seks minutter igen tog opgøret endnu en drejning. Zlatan var i hovedrollen i eget felt, da han ikke clearede et hjørnespark, som Marash Kumbulla flyvende sendte i mål ved bagstolpen til 3-3.

Franck Kessie havde en stor chance for at blive matchvinder, men det endte i Milans første pointtab i sæsonen. De topper dog fortsat tabellen med 13 point, mens Roma er nummer ni.
 

36 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0