22/5 2022

Milan sikrede 19. mesterskab på suveræn vis

På en formidabel første halvleg tog Milans klubbens første mesterskab i 11 år, da Rossoneri bankede Sassuolo 3-0.

På en formidabel første halvleg tog Milans klubbens første mesterskab i 11 år, da Rossoneri bankede Sassuolo 3-0.

Serie A

38. runde
FT

SAS

0 - 3

ACM

17'
0 1
Olivier Giroud
Mål
32'
0 2
Olivier Giroud
Mål
36'
0 3
Franck Kessié
Mål

Milan var snublende tæt på klubbens første mesterskab i 11 år inden sidste spillerunde, hvor en hær af rødsorte tifosis var fulgt efter holdet til udekampen mod Sassuolo.

Det blev på forhånd anslået, at Milan-fans havde købt 17-18.000 af de 21.000 pladser på Mapei Stadium, og de fik, hvad de kom efter.

Milan kunne klare sig med bare uafgjort, men blæste til angreb fra kampens start. Olivier Giroud brændte en kæmpe hovedstødschance og Fikayo Tomori fik reddet sit forsøg på stregen i løbet af de første ti minutter.

Milans angrebsbølger fortsatte med at vælte ned mod Sassuolo, som slet ikke kunne få et ben til jorden under trykket fra de tusindvis af Milan-supportere.

Efter 17 minutter kunne de ikke længere stå imod. Rafael Leao driblede sig igennem i venstre og lagde bolden på et sølvfad for Olivier Giroud, som sparkede Milan på 1-0.

Så var proppen røget af flasken, og efter 32 minutter så alt tvivl om mesterskabet ud til at blive ryddet af vejen, da Leao igen brillerede.

Den portugisiske kantspiller busede Sassuolo-anfører Ferrari væk fra bolden, snød ham og lagde på tværs til Giroud, som igen iskoldt sparkede Milan yderligere i front.

Leao bare fortsatte med at være fuldkommen ustyrlig, og med sit tredje oplæg satte han Franck Kessie op til at tæske bolden i nettet til 3-0 efter 36 minutter.

Så var løjerne afgjort, hvilket anden halvleg bar præg af. Tempoet var lavere og chancerne markant færre.

Zlatan Ibrahimovics indskiftning gav dog kampen kolorit, og trods dødvandet havde svenskeren ikke tænkt sig at lade mesterskabsfejringen gå helt stille af sig.

Da kampen var inde i det sidste kvarter, slog Zlatan til med målet til 4-0. For fjerde gang stod Leao for assisten, men desværre for den 40-årige svensker blev scoringen annulleret for offside.

Milan sikrede sig klubbens 19. mesterskab og kan løfte trofæet for første gang i 11 år.
 

26 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0