20/10 2021

Medie: Flere UEFA-lande overvejer FIFA-exit

Ifølge Associated Press overvejer mere end et dusin europæiske forbund at forlade FIFA på grund af det internationale forbunds forslag om at afholde VM hvert andet år.

Ifølge Associated Press overvejer mere end et dusin europæiske forbund at forlade FIFA på grund af det internationale forbunds forslag om at afholde VM hvert andet år.

  FIFA's forslag om at afholde VM hvert andet år har været det helt store emne over de seneste uger, og tirsdag afholdt FIFA møde med verdens landstrænere.

  Herfra kunne Kasper Hjulmand fortælle, at det virker til, at FIFA er langt med planerne for et VM hvert andet år, og det lader til, at forslaget globalt set vil have opbakning.

  Men i UEFA har flere lande, herunder Danmark, udtrykt bekymring for forslaget.

  Nu melder nyhedsbureauet Associated Press så, at en række europæiske forbund nu overvejer et drastisk skridt i kampen mod FIFA's forslag.

  Således skulle mere end et dusin UEFA-forbund nu overveje at forlade det internationale forbund FIFA. Det fortæller to kilder med kendskab til diskussionerne i UEFA, lyder det.

  I sidste uge meldte de nordiske forbund ud, at man vil være tvunget til at overveje andre muligheder og scenarier, hvis VM-forslaget skulle vedtages.

  Om de scenarier udtalte DBU-formand Jesper Møller på et pressemøde:

  - Der kommer vi til at overveje en række scenarier i værktøjsskuffen, og jeg vil ikke udelukke noget, men jeg vil heller ikke begynde at male fanden på væggen, for der er en proces i gang, hvor jeg håber, vi kan bygge bro imellem de seks konføderationer.

  Hvad er det for nogle scenarier, I har i værktøjsskuffen?

  - Vi har jo hele spektret. Vi kan læne os tilbage og være sure, vi kan sige, vi ikke vil deltage i én eller flere turneringer, og så kan vi prøve at fremsætte ændringsforslag og arbejde på, at tingene kan rykke i vores retning af holdninger og værdier.

  Du kan læse mere fra pressemødet med Jesper Møller lige her.

  Skulle UEFA-lande ønske at træde ud af FIFA, ventes det, at de har UEFA-præsidenten Aleksander Ceferins opbakning, da UEFA altså har kritiseret forslaget.

  Læs også

  Hjulmand med nyt: FIFA er langt med VM-ide

  DBU arbejder for kompromis til VM-forslag

  UEFA-boss om VM-forslag: Værre end ESL

  23 kommentarer

  Gå til forum

  Seneste nyheder

  0