23/2 2021

Medie: 6.751 migrantarbejdere er døde i Qatar

6.751 migrantarbejdere er omkommet i Qatar, siden de blev udpeget som værtsland for VM i 2022, afslører The Guardian.

6.751 migrantarbejdere er omkommet i Qatar, siden de blev udpeget som værtsland for VM i 2022, afslører The Guardian.

Qatar har været heftigt kritiseret som kommende VM-vært i 2022, og tirsdag har The Guardian offentliggjort tal, der ikke gør værtsnationen mere populær.

Den britiske avis har fået adgang til tal, der viser, at over 6.500 migrantarbejdere fra Indien, Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka er omkommet i Qatar, siden landet blev udpeget som VM-vært for 10 år siden.

Data fra Indien, Bangladesh, Nepal og Sri Lanka viser 5.927 dødsfald blandt migrantarbejdere fra 2011 til 2020, mens separate data fra Pakistans ambassade i Qatar melder om yderligere 824 dødsfald fra 2010 til 2020.

Det giver et samlet tal på 6.751 dødsfald, selvom tallet kan være højere, da lande som Kenya og Filippinerne ikke har rapporteret data, skriver The Guardian.

Qatar igangsatte for 10 år siden en massiv oprustning i faciliteter i forbindelse med afholdelse af VM.

Blandt andet skulle der bygges syv splinternye stadions, mens der også er blevet opført en lufthavn, veje, offentlig transport og hoteller for at stå knivskarpt til slutrunden i 2022.

Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International har længe kritiseret FIFA for beslutningen om at afholde VM i Qatar, men forbundet mener ikke, at dødstallet, som The Guardian afdækker, er problematisk højt.

- Med de meget strenge sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger på stedet har ulykkesfrekvensen på FIFA World Cup-byggepladser været lav sammenlignet med andre større byggeprojekter rundt om i verden, siger FIFA til The Guardian.

Herhjemme har DBU afvist at boykotte VM i Qatar, med mindre den danske regering beder dem om at gøre det. Regeringen har indtil videre afvist at opfordre til boykot.

Læs også

Regeringen afviser at opfordre til VM-boykot

Amnesty om VM-boykot: Aldrig været tættere

Hjulmand: Respekterer spilleres Qatar-boykot

Landstræner: Qatar-boykot er ikke det rigtige

Kun regeringen kan få DBU til Qatar-boykot

70 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0