20/4 2020

Martin Laursen: Ancelotti kunne ikke lide mig

Carlo Ancelotti havde ikke den store fidus til Martin Laursen, da de to var i AC Milan på samme tid. Martin Laursen har dog respekt for italieneren, selvom han ikke kunne lide ham.

Carlo Ancelotti havde ikke den store fidus til Martin Laursen, da de to var i AC Milan på samme tid. Martin Laursen har dog respekt for italieneren, selvom han ikke kunne lide ham.

I november 2001 blev Carlo Ancelotti udnævnt AC Milan-træner, og på det tidspunkt var den daværende danske landsholdsspiller Martin Laursen i truppen.

Martin Laursen spillede en del i den første sæson under Ancelotti, men i den efterfølgende sæson var spilletiden minimeret for Martin Laursen, som konkurrerede med folk som Alessandro Nesta, Paolo Maldini, Roque Junior, Alessandro Costacurta og Dario Simic.

Holdet var altså spækket med stjerner, og Martin Laursen var, som han selv formulerer det hos Viaplay Sport Live, ikke vigtig for holdet. Men selvom danskeren ikke var Ancelottis favorit, så har han respekt for italieneren.

- Han var en træner, som man havde respekt for, uden at han var råbende og skrigende. Han var utrolig seriøs i alt, hvad han gjorde. Han havde stort taktisk indblik og træningerne havde høj kvalitet – og så havde han en dygtighed i forhold til at klare et miljø med kæmpe verdensstjerner, siger Laursen til Viaplay Sport Live.

- Han fik ikke problemer ved ikke at bruge eksempelvis Rivaldo og Rui Costa. Der var altid en rimelig god stemning, selvom der var nogle verdensstjerner, som ikke spillede hver gang, siger Laursen og kommer ind på sit eget forhold til Ancelotti.

- Han var en fin person, som var sympatisk. Han kunne ikke så godt lide mig. Han valgte alle mulige andre, så på det tidspunkt kunne jeg ikke så godt lide ham, hvis jeg skal være ærlig. Vi fodboldspillere er jo lidt nogle egoister, som tænker lidt på os selv, og jeg ville også gerne spille, men han valgte alle mulige andre. Men han er en dygtig træner, siger Laursen.

Han fortæller desuden, at han synes, at Ancelotti ikke var særlig god til at håndtere den situation, han selv stod i, men understreger så altså, at han godt forstår, at han i det store hele ikke var så vigtig på det der hold, som var proppet med stjernespillere.

Martin Laursen var 24 år gammel, da han kom til AC Milan på en lejeaftale fra Parma i 2001. Året efter blev lejeaftalen gjort til en permanent kontrakt, og Laursen var i AC Milan til 2004, hvor han tog til Aston Villa og blev en stor profil.

Læs også

Martin Laursen klar til ny trænergerning

Martin Laursen har stadig trænerambitioner

Martin Laursen rådede Mellberg til FCK

9 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0