29/7 2021

Martin Albrechtsen skal spille for seriehold

Den tidligere Superliga- og landsholdsspiller Martin Albrechtsen har sagt ja til at hjælpe Sjællandsserie-holdet VB 1968, efter at FC Græsrødderne har trukket sit seniorhold. 

Den tidligere Superliga- og landsholdsspiller Martin Albrechtsen har sagt ja til at hjælpe Sjællandsserie-holdet VB 1968, efter at FC Græsrødderne har trukket sit seniorhold. 

Martin Albrechtsen er blevet 41 år, men den tidligere landsholdsspiller befinder sig fortsat i de danske serierækker. 

I den seneste sæson spillede Albrechtsen for Københavnsserie-holdet FC Græsrødderne. FC Græsrødderne har dog valgt at trække sit seniorhold og bliver fra næste sæson et oldboyshold.

Det betyder dog ikke, at den tidligere FC København- og Brøndby-spiller er færdig med at spille fodbold på serieniveau i seniorregi. 

Martin Albrechtsen siger til LigaBold.dk, at han har valgt at hjælpe Sjællandsserie-klubben VB 1968 (Værebro Boldklub), der blandt andre har Nicki Bille og André Riel i truppen.

- Jeg har jo spillet der før (fra januar 2018 til juni 2020, red.). I og med, at FC Græsrødderne, hvor jeg spillede før, trak holdet ud af Københavnsserien, så var jeg jo fri til at kunne finde på noget andet. Jeg har bare sagt, at jeg gerne vil hjælpe dem i det omfang, som jeg nu kan, siger Martin Albrechtsen til LigaBold.dk.

Kommer du til at spille på oldboysholdet i FC Græsrødderne?

- Jeg har ikke meldt fra endnu, men jeg skal lige se, hvor meget det bliver i forhold til Værebro. Før har jeg spillet på både KB's oldboyshold og FC Græsrødderne, og til tider var det lige en kamp for meget, så det skal jeg lige vurdere. Jeg får også en lille pige i næste uge, så det kommer også til at tage noget tid de næste par måneder.

Kroppen har det godt

Selvom Martin Albrechtsen er blevet over 40 år, så er han stadig i fin form.

- Når jeg er i form, så har jeg det fint. Uden at prale, så er jeg nok en af de 41-årige, der er i bedst form i min omgangskreds. I og med, at jeg også er personlig træner til hverdag, så holder jeg mig også i gang, og når jeg ikke har nogle skavanker, så har jeg det fint. 

- Jeg ved også godt, at der hurtigt kan komme et lille niv i læggen, så vi må se. Lige nu har jeg godt, men man ved også godt, at man spiller en kamp, og så kommer der lige pludselig et niv, og så er man ude i to-tre uger.

- Hvis det bliver for meget, må man jo stoppe. Det var også en af grundene til, at jeg stoppede i Værebro senest. Jeg havde for meget til sidst, hvor mine lægge blev ved med at drille. Jeg gad ikke det der pres med at blive ved med at prøve at komme tilbage. Det var en af grundene til, at jeg stoppede igen, men nu prøver vi så igen.

Kommer nok ikke til at spille hver kamp

Martin Albrechtsen siger, at han har haft løbende dialoger med VB 1968, og han synes, at det var oplagt at tage derud, efter at FC Græsrødderne er færdig med at spille seriefodbold i seniorregi.

Den 41-årige forsvarsspiller har dog en del at se til. Derfor satser han på at spille hver anden kamp for Sjællandsserie-holdet.

- Jeg har jo mine drenge fire-fem dage hver 14. dag, og de skal heller ikke føle, at de bliver tilsidesat, fordi jeg skal spille en kamp i Sjællandsserien. Så vigtigt er det heller ikke, og i de weekender, hvor jeg har drengene, må jeg se, om de kan få en legeaftale, eller de kan være alene. Den lille er efterhånden blevet 11 år. De er kommet i den alder, hvor man godt kan efterlade dem lidt, men nu må vi se.

- Det er ikke sådan, at jeg vil sætte alt på standby for at spille en kamp i Sjællandsserien oppe nordpå, så vigtigt er det ikke. Jeg kender dog også mig selv, og jeg er pligtopfyldende, så når jeg først har sagt ja til noget, så vil jeg også prøve at få det til at fungere, men nu må vi se, hvor mange kampe jeg melder afbud til, siger Martin Albrechtsen til LigaBold.dk og tilføjer, at han prøver at nå at komme til træning en gang om ugen og tager et halvt år ad gangen.

Den tidligere Superliga-spiller nåede at spille 304 Superliga-kampe med ti mål og fem oplæg til følge, og han fik kampe for AB, FC København, FC Midtjylland, Brøndby IF og AC Horsens.

Forsvarsspilleren har også været i engelsk fodbold, hvor han tørnede ud for West Bromwich og Derby. Her blev det blandt andet til Premier League-kampe for West Bromwich.

Efter tiden i AC Horsens trappede Albrechtsen stille og roligt ned, og han har efterfølgende spillet i Avarta, VB 1968 og FC Græsrødderne. Han blev noteret for fire danske A-landskampe.

VB 1968 starter sæsonen ud mod Snekkersten IF, og den kamp bliver fløjtet i gang fredag 13. august klokken 18.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk

Læs også

Serie-stjerner: Afviste BIF - taget til nåde efter

10 hurtige: I England sloges de alle steder

Albrechtsen: Wilczek-citater bider ham i røven

2 kommentarer

Gå til forum

Seneste nyheder

0